Satser 20 mill på fotballhall

Artikkelen er over 13 år gammel

Ørjan Berg slår seg på lag med brødrene Arild og Runar Berg og vil satse 20 millioner kroner på en ny type fotballhall i Bodø.

DEL

– Hallen er tenkt bygd etter det tyske "Cageball"-prinsippet med baner på 23 ganger 15 meter. Vi ønsker å bygge et anlegg med plass til tre, helst fire slike baner. Målgruppen er fotballinteresserte som ellers ikke har lett for å slippe til i de vanlige hallene, og som ikke er organisert i lag, sier Ørjan Berg til AN.

– Nå er vi i en svært tidlig fase. Vi ser for oss området ved kunstgressbanen som ideelt. Der er det også plass, sier han.

– Jeg kjenner opplegget fra Trondheim der jeg selv har trent i en slik hall. Der kan du leie deg en time i uka på årsbasis for 350 kroner timen. Det blir 35 kroner for en gjeng på ti som kan spille fotball eller gjøre hva de vil for den tiden de har leid, sier Ørjan Berg.

Avansert binge. – På mange måter baserer konseptet seg på avanserte ballbinger, men under tak. Opplegget i Trondheim har utgangspunkt i et treningssenter som hadde en hall de ikke helt fikk brukere til. Så hentet de "Cageball" fra Tyskland, og siden har banene vært i full bruk, uten annonsering, sier han.

I tillegg til tre brødre Berg vil også andre investorer bli invitert med på lag for å realisere hallen.

– Vi snakker med flere, ja. Det er andre enn oss som er interessert i å være med. Hvem det er, får vi komme tilbake til, sier Ørjan Berg.

Samtaler. Så langt har Ørjan Berg sondert markedet for den spesielle fotballhallen.

– Vi har kartlagt behovet. Det er ubetinget til stede. Derfor har vi tatt et steg til og henvendt oss til kommunen og naboskapet, først og fremst Aspmyra stadion, for å avklare praktiske ting. Det som gjelder nå, er å lage en helhetlig plan for anlegget som vi så skal presentere for kommunen på en skikkelig måte.

Vi ønsker å bygge denne hallen så raskt som mulig, men innser også at ting tar tid. Vi er tidlig i prosessen, men vi fortsetter med optimisme, sier han.

"Cageball" er et suksesskonsept og et alternativ til tennis og squash. Det spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et nett som sørger for at ballen hele tiden er i spill.

Artikkeltags