"Pulverheksa" raskest over Vestfjorden

Artikkelen er over 8 år gammel

Skipper Kenneth Lauritsen på bodø- båten "Pulverheksa" dro om bord Vestfjordpokalen under årets Vestfjordseilas. Se bildeserie

DEL

Dermed sto jubelen i taket ombord hos skipper Kenneth Lauritsen i det han seilte forbi den ene etter den andre båten før målgang i Kabelvåg.

De var klar over at de kom til å vinne klassen, men kunne ikke vite om de greide storeslem og også ta Vestfjordpokalen. De endelige resultatene viste at de greide det med god margin. Resultatene viste også at båter fra Bodø seilforening vant alle LYS klasser og to av tre Tur-klasser.

Vestfjorden viste seg fra sin beste side med sol og spinnakerføre fra start til mål, melder Bodø Seilforening.

I den minste klassen vant "Caro II" med skipper Finn Arne Brenna knepet foran Kai Linde i "Lærke". I den mellomste LYS-klassen var det Asbjørn Øverås som viste at han også behersker sin nye båt, og tok seieren med "Havhesten". I denne klassen var det Alan Eriksen i Acho Alai fra BSF Lofoten som tok andre.

I TUR 1 vant "Herkules" med skipper Jacob Berntsen fra Bodø seilforening. I TUR 2 vant "Taurus" med skipper Per Anders Berteussen fra Leknes. I TUR 3 vant "Amalian" med skipper Frank Bertinussen fra Bodø seilforening.

Raskeste tradisjonsbåt ble skøyten Victoria med høvedsmann Harald Berg og de vant dermed den vandrepremien "Den blå mastering". Best blant de minste tradisjonsbåtene ble åttringen "Skinnfyken" med høvedsmann Per Einar Eilertsen, mens fembøringsklassen ble vunnet av helgelandsbåten "Heggvin" med høvedsmann Ronald Nikolaisen vinner.

Skøyteklassen ble nok en gang vunnet av RS 12 "Svolvær" med høvedsmann Sigurd Kjelstrup. De fikk også vandrepremien for beste skøyte.

Se alle resultatene her

Artikkeltags