Gå til sidens hovedinnhold

Overskudd går rett til advokatene

Artikkelen er over 12 år gammel

I stedet for å bruke overskuddet fra Baron Cup til barn og unge må Glomgutten bruke pengene på advokater.

Avisa Nordland her flere ganger tidligere omtalt at det foregår en betent strid mellom IL Glomgutten og entreprenørene av kunstgressbanen i Glomfjord etter at denne ble ødelagt for to sesonger siden.

Det som skjedde var at banen ble brøytet på oppdrag fra Meløy Fotballklubb i fjor vår at banen ble ødelagt. Brøytingen var ikke avklart med IL Glomgutten, og problemet var at grunnen ikke var telefri. Det medførte at banen ble ødelagt av dype hjulspor og opprevet matte.

Siden den gang har partene diskutert, uten å komme til noen løsning.

– Vi føler at motparten drar ut saken. Vi har flere ganger vært nødt til å dokumentere skadene. Vi har også vært nødt til å dokumentere at det har vært en prisstigning på kunstgress flere ganger. Dermed har vi vært nødt til å hente inn nye anbud, noe som igjen koster penger, sier nestleder i IL Glomgutten, Sture Karlsen.

Overskuddet ryker

I helga arrangert IL Glomgutten den årlige Baron Cup i Glomfjordhallen. Turneringen gir normalt 30-40.000 kroner i overskudd i klubbkassa.

Det er penger som normalt har gått direkte tilbake til ungdomsarbeid. Men på grunn av banekonflikten går i pengene i stedet rett til advokater og å få utarbeidet takst på skadene.

– Turneringen har gitt oss en betydelig inntekt. Det er penger som har gått til drift av ungdomsavdelingen og til håndballgruppa. Men nå bruker vi alt på advokater, konsulenthjelp og å hente tilbud fra leverandører. De siste par årene har vi brukt cirka 100.000 kroner på det, og vi er fortsatt ikke ferdig. Det er klart at det er penger vi gjerne skulle brukt på andre områder, sier Karlsen.

Håper på rask avklaring

I dag har motparten svarfrist, og da håper Glomgutten på en rask avklaring. Men de tror ikke helt på det.

– De har halt ut tiden hele veien. Det har hele tiden vært noe nytt. I mellomtiden har banen lagt der ubrukelig for alle. Vi får beskjed fra forsikringsselskapet om at de vil ha en minnelig løsning, men banen er ubrukelig. Det er ikke bare krise for oss. Det går også ut over Meløy FK blant andre, sier Karlsen.

Denne sesongen kunne IL Glomgutten stilt med to 11-lag i serien. Men på grunn av at de ikke har noen bane måtte de melde seg på i 7-er-serien. Men også her er det problemer. Idrettslaget har fått laget en minimal 7-er-bane på den delen av banen som er minst ødelagt.

– Selv der skaper banen fare for skader på spillerne, siden den er fryktelig ujevn. Men vi har ikke noe annet valg enn å bruke banen. Får vi en avgjørelse nå før jul, kan vi gå i gang å bestille nytt dekke som kan legges når snøen går. Da bør vi kunne ha banen klar til høsten, sier Karlsen.

Tar saken til retten

Dersom ting ikke ordnes snart, er Glomgutten klar på å ta saken til rettssalen.

– Vi er lei av at ting tar så lang tid. Vi ønsker å få dekt alt det koster å få nytt dekke. Dette har tatt mye tid for oss som styrer, og det er klart at det sliter på. Men vi gir oss ikke. Vi vet at vi har støtte i lokalsamfunnet. Om vi så skal holde på i fem år til, og klubbkassa går tom, vil vi nok få støtte av det lokale næringslivet til å kjøre saken videre, avslutter Sture Karlsen.