Gå til sidens hovedinnhold

Os slår tilbake mot krass Rike

Artikkelen er over 14 år gammel

– Det er jo en grunn til at han sitter i bua og ikke er ute og går selv. Det sier Alexander Os etter at han i går ble hudflettet på direkten av skiskytterkommentator Kjell Kristian Rike.

Det sprakk for den engasjerte NRK-veteranen da Alexander Os bommet to ganger under sin liggende serie under verdenscupsprinten i Pokljuka i går ettermiddag.

Kjell Kristian Rike ga klart og tydelig uttrykk for at han er lei av at Fauske-gutten bommer for mye på liggende skyting.

– Det skjer hver gang. Hver eneste gang skjer det at han bommer i liggende, sa Rike før han la til at Os må se å få gjort noe med liggendestillingen:

– For SÅ vanskelig er ikke dette.

Bra med engasjement. Når Avisa Nordland forteller Os om NRK-kjendisens reaksjon, gir han lettere sarkastisk uttrykk for at det er en grunn til at Rike sitter i boksen og ikke går løpene selv.

Mer alvorlig legger han til:

– Sånn er det med alt. Om man ser fotball på tv, eller hva det nå er: Man er jo aller best når man sitter hjemme i sofaen. Men det er greit. Det pleier jo å koke litt over for Kjell Kristian Rike noen ganger. Og så er det jo bra at han er engasjert.

– Rike tar feil. 26-åringen mener Rike tar feil hvis han mener at Os har et større problem i liggende enn i stående skyting.

Han bruker sine forrige to konkurransehelger som eksempel.

– I Europacupen sist helg skjøt jeg totalt 30 skudd og hadde to bom i ligg og fem bom i stå. Helgen før gikk jeg norgescup, og på 30 skudd da hadde jeg tre bom i ligg og fire i stå. Hvis vi går tilbake i listene, tror jeg ikke vi finner noe klar tendens til at jeg har større problemer i liggende enn i stående, sier Alexander Os.

I gårsdagens liggendeserie ble han litt lurt av at vinden kom fra forskjellige retninger. Først stilte han siktet den ene veien. Så stilte han det tilbake. Da han på det fjerde skuddet bommet, trodde han at skuddet gikk til høyre. Derfor dro han våpenet litt mot venstre. Dermed kom bom nummer to.

– I stående skjøt jeg en helt grei serie. Det ble en hårfin bom. Men bom er bom, sier han.

Fjerde raskest. Til tross for sine tre strafferunder gikk Alexander i går sesongbeste i verdenscupen da han endte på en absolutt godkjent 18. plass.

Fauske-gutten gikk til mål på 1.01,3 bak vinner og navnebror Alexander Wolf fra Tyskland.

Han hadde konkurransens fjerde beste langrennstid.

– Fysisk har det fungert jevnt over veldig bra etter jul. Før jul var det litt variabelt.

– Hva er årsaken til det?

– Kroppen er ingen maskin, så det er ikke lett å peke på helt konkrete årsaker. Men jeg hadde kanskje godt av å få en treningsperiode i stedet for bare konkurranser, sier Alexander Os.

Avisa Nordland forsøkte i går en rekke ganger å få kontakt med Kjell Kristian Rike, men uten å lykkes.

I morgen går verdenseliten (minus Ole Einar Bjørndalen) jaktstart. For å si det forsiktig, så gleder Alexander Os seg.