Orientering på sykkel

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Årets turorienteringssesong i Bodø er den 37. i rekken, og nytt av året er et eget opplegg for de som ønsker å sykle seg gjennom løypene.

DEL

I fjor deltok rundt 2.000 personer på turorientering i Bodø, og nå kan arrangøren tilby noe de håper vil lokke enda flere ut i løypene.

– Vi har prøvd dette med sykkelorientering før, men ikke med skikkelige kart. Nå har vi fått laget splitter nye kart med til sammen 26 poster som strekker seg fra Nyholmen Skandse til Breiva, sier Lisbeth Lunde i turorienteringsutvalget.

Bli kjent med byen. Dersom tilbudet viser seg å bli like populært som det arrangøren håper, vil konseptet utvikles enda videre.

– Dersom det faller i god jord kommer vi kanskje til å tilrettelegge for terrengsykling også, med poster på steder som for eksempel Keiservarden, sier Lunde som mener mange bodøværinger kunne trenge å bli kjent med byen sin på en litt annen måte.

– Filosofien bak dette er jo å få folk ut, og få folk til å være aktive. Samtidig er dette en veldig fin måte å bli bedre kjent med byen på, og det er et godt tilbud for barnefamilier.

Egne kart. For å delta i turorientering trenger du kart som man får kjøpt i alle sportsbutikker.

Men dersom man ønsker å prøve deg på sykkelorientering, må man andre steder.

– Vi har lagt ut 100 slike kart for salg foreløpig, og de kan kjøpes på Shell på Stormyra og Mørkved, og Bøckmann Intersport, sier Lunde.

Artikkeltags