Nybakte Norgesmestere

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Bodø Judoklubb overbeviste resten av judo-Norge med formidabel innsats i NM i Levanger i helgen. Både Tobias Thofte (13) og Marthe Mølstre (16) stakk av med gull.

DEL

I helgen ble det arrangert Judo NM både for lag og inviduelt i Levanger i helgen. Det var rundt 105 deltakere med fra hele landet, hvor østlandsklubene var sterkest representert. Bodø Judoklubb sendte åtte deltakere.

Det endte med fem medaljer og i tillegg en femteplass.

Tobias Thofte (13) og Marthe Mølstre (16) trakk de lengste stråene i sine klasser (44kg og 57kg) og fikk begge med seg NM-gull i bagasjen.

Sølv ble det på Lisa Thorsdalen (12) i 48-kilosklassen og i lagkonkuransen for guttene. Bronse tok Sølve U. Pettersen (15) i 66-kilosklassen hvor en annen utøver fra Bodø Judoklubb, Atle Furre (16) ble nummer fem.

– Vi er utrolig fornøyd. Vi hadde tent et lite håp, men at vi skulle lykkes er helt fantastisk, sa Hanne Myrnes, leder i Bodø Judoklubb til AN etter triumfene.

I lagkonkuransen ble de bare slått av et Oslo lag hvor fire av de fem utøverene er på landslaget. Sølvlaget bestod av: Tobias Thofte, Eirik Myrnes, Håvard Myrnes, Sølve U. Pettersen og Andreas Kleven.

Lagkonkuransen deltok det ni lag, men bare Bodø Judoklubb fra Nordland. Resten av lagene var fra Midt-Norge eller områdene rundt Oslo.

– Sørpå har klubbene mye mer kontakt med hverandre og får mer matching gjennom hevrandre. Denne kontakten har ikke vi med noen andre klubber, sa Myrnes.

– Veldig bra. Hun påpekte også at klassen til Sølve U. Pettersen og Atle Furre var det appsolutt hardeste klassen og at deres plasseringer også var svært gode, med tanke på matchingen.

Tobias Thofte er førsteårs junior og tok gull i 46-kilosklassen i helgen etter elleve kamper og bare tre tap.

– Det føles veldig bra og vinne over så mange gode motstandere, sa 13-åringen til AN.

Selv om han følte seg heldig og fornøyd, tenker han ikke noe særlig på det å bli tatt ut på landslaget.

– Jeg tror ikke jeg blir tatt ut på landslaget, de fleste som blir tatt med kommer fra områdene rundt Oslo. Det er lettere for dem med tanke på reiser til utlandet, forklarte den beskjedene trettenåringen søndag.

Artikkeltags