Nå stiller familien Berg eget lag

Familielaget. Team Berg klare for romjulsturneringen. Bak fra venstre: Runar Berg, Martin Pedersen (søskenbarn til Berg-gutta), Patrick Berg, Arild Berg, Teodor Hansen Sandbakk (tremenning) og Ørjan Berg. Foran fra venstre: Lasse Berg og Marius Berg. Begge foto: Stian Høgland

Familielaget. Team Berg klare for romjulsturneringen. Bak fra venstre: Runar Berg, Martin Pedersen (søskenbarn til Berg-gutta), Patrick Berg, Arild Berg, Teodor Hansen Sandbakk (tremenning) og Ørjan Berg. Foran fra venstre: Lasse Berg og Marius Berg. Begge foto: Stian Høgland

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Noen husker sikkert at Ørjan, Runar og Arild Berg spilte sammen på midtbanen for Bodø/Glimt på 90-tallet.

Nå gjør alle tre comeback, på familielaget Team Berg i romjulsturneringen.

Med på laget har de Runars sønn Lasse, og Ørjans to sønner Marius og Patrick.

Men familierelasjonene stopper ikke der. Bodø/Glimts midtstopperkomet Martin Pedersen er nemlig søskenbarn med Berg-gutta, og en selvskreven mann på laget. Det samme er Steigens Teodor Hansen Sandbakk.

– Det var jeg som kom opp med ideen da jeg var med i romjulsturneringen for første gang for tre år siden. Da sa jeg at når Patrick og Lasse ble gamle nok til å delta så måtte vi stille med et familielag. Det tror jeg kommer til å bli kjempeartig, sier Marius Berg, som til daglig er målfarlig spiss på Grands HESA-lag.

Går for gull

Hvor ambisjonsnivået til laget skal ligge er man ikke helt enige om.

– Jeg tror Arild har veldig høye ambisjoner, smiler Marius Berg, som regner med at de yngste må ta i et ekstra tak for at laget skal lykkes.

– Det er nok vi ungdommen som må dra lasset. Pappa er ikke i kjempeform, men har er i god nok form. Runar spilte jeg med på en oppdrettscup i sommer, og det gikk helt greit, smiler Marius.

Martin Pedersen ser også fram til å spille med sine søskenbarn.

– Jeg gleder meg virkelig. Man kan ikke si nei til en sånn forespørsel. Jeg tror at vi kan gjøre det bra, sier den unge landslagsspilleren.

Gledelig comeback

En det blir ekstra morsomt å følge på kunstgresset i Nordlandshallen blir utvilsomt Arild Berg.

Sykdomsplager gjorde at han måtte legge fotballskoene på hylla i 2000, og han har ikke spilt fotball siden den gang.

Faktisk er det skiftet kunstgress i Nordlandshallen to ganger siden sist han sparket en ball i hallen.

– Jeg har ikke spilt siden i år 2000, men det kjennes ut som om det var i forgårs. I sommer spilte jeg ti minutter med sønnen til en kompis i Frognerparken, og det er det eneste jeg har spilt siden jeg la opp. Så om formen er god vet jeg ikke, sier Arild Berg.

– Gleder du deg da?

– Nei, jeg gruer meg så inn i faen, humrer Arild, som likevel tror det kommer til å bli morsomt.

– Når nevøene spør om jeg ikke vil være med, så må jeg jo stille. Det blir helt sikkert artig, og det er klart at vi skal vinne, sier den en gang så eminente teknikeren.

Helt frisk

Plagene som gjorde at han måtte legge opp er nå helt borte.

– For meg blir det artig å bare kunne være med. Jeg er helt frisk, og det går veldig bra. Jeg har ikke spilt fotball, men jeg har trent zumba og yoga i hele høst, og det betyr mye for meg. Kroppen var jo en skandale i over ti år, forklarer Arild.

Noen generalprøve foran turneringen blir det ikke.

– I samråd med Ørjan har jeg fått forbud mot å røre en fotball før turneringen. Det gjelder også på oppvarmingen. Jeg skal varme opp alternativt, og så er det rett ut å spille. Målet mitt er å score første gang jeg er involvert, så jeg har gitt beskjed til de andre at de ikke får sentre til meg om jeg ikke er på åpent mål. Jeg kommer nok til å være nervøs, men det blir skøy så det får bare stå til, gliser han.

El Classico

Harald «Dutte» Berg ble også spurt om han ikke ville være med på laget, men han er klar på at det skal han ikke.

Dermed blir Ørjan Berg eldstemann på laget.

Han gleder seg også til å spille med hele slekta.

– Det kommer til å bli artig. I det hele tatt er hele romjulsturneringen artig. Det er liksom Bodøs «El Classico», med mye kjentfolk i hallen, sier Ørjan Berg, som tror på mye moro for Team Berg.

– Jeg tror at vi vil se et markant skille på laget om hvem som drar lasset. Runar sier at det er viktig å ha en god benk, og det er vel en floskel at de som har den mest meritterte benken vinner, slår Ørjan Berg fast.

Team Berg blir garantert et av de mest spennende lagene å følge i turneringen.

Artikkeltags