Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du gjenoppleve helgens klatrefest

Artikkelen er over 7 år gammel

Se video!

Magnus Midtbø vant både gullmedaljen og kongepokalen under NM i buldring.

25-åringen fra Bergen var en av seks deltakere som klarte å klatre seg fram til finalen under mesterskapet ble arrangert i buldrehallen på Alstad i helgen. Blant disse seks var også Bodø klatreklubbs egen Robin Mjelle.

I videoen ovenfor ser du første del av seniorfinalen som an.no sendte lørdag.

Til høyre ser du del to og finalen for juniorene.

Slitsomt

Selv om buldring er gøy å se på, er det slett ingen dans på roser for klatrerne, forklarte Midtbø.

- Buldring er slitsomt. Du kommer inn til klatreveggen og får to minutter til å planlegge hvordan du skal gjennomføre løypa. Når det så blir din tur til å klatre, får du fire minutter til å gjennomføre den. Dette setter et enormt press på deg. Når løypene i tillegg krever så mye fysisk som de gjør, blir det hele en meget slitsom opplevelse.

Løypene var heller ikke lagt opp til å være enkle. Arrangøren hadde leid inn en dyktig Tromsø-klatrer og en britisk toppklatrer som å skru sammen løypene.

- Det var spesielt to løyper som var meget tekniske. Du måtte virkelig tenke på hvilke grep du skulle ta, og når du skulle brenne krefter. Jeg følte ikke at jeg hadde dagen, men jeg klarte å dra det i land til slutt.

Gode venner

Selv om helgens Norgesmesterskap bød på stor konkurranse og gode motstandere, syntes ikke Midtbø at det føltes som et mesterskap.

- Jeg kjenner jo disse gutta og har trent med dem mange ganger. Det føles på en måte ikke som en konkurranse, men heller som en morsom klatreøkt med venner, sa bergenseren.

Ingen tid til å feire

Midtbø prioriterer bort feiringen.

- Jeg har ikke tid til å feire så mye. Jeg skal til Tyskland en tur, så for min del blir det bare en rolig kveld med gutta.

NM-vinneren har allerede begynt å tenke på neste konkurranse.

- Resten av sesongen går med på å klargjøre meg til Norgescup i tauklatring i november. Forhåpentligvis har jeg en god sjanse til å vinne der også. Jeg er jo egentlig tau-klatrer. Forskjellen på de to klatregrenene er det at tauklatringen har lengre løyper hvor du kommer så høyt opp at det ikke holder med en tjukkas under veggen. Det blir mye mer utholdenhetskrevende.

Kommentarer til denne saken