Medkila vant damefinalen

Artikkelen er over 16 år gammel

Bodø-jenta Elisabeth Lund og Medkila detonerte historiens største cupbombe da laget slo storfavoritt Kolbotn 2-1 i damecupfinalen. Det blir nordnorsk fest i Oslo i kveld!

DEL


Bodø/Glimt og nordnorsk fotball kunne ikke fått en bedre start på cupfinalehelga enn det Medkila presterte på Ullevaal i kveld.

Det var David mot Goliat på Ullevaal på Ullevaal. Harstad-laget kom til cupfinalen som første nordnorske lag og som det første laget som ikke spiller i toppserien. Kolbotn tok sølv i toppserien i år og har flere landslagsspillere i troppen.

En av dem er keeper Bente Nordby. Hun måtte slippe den første ballen bak seg allerede etter seks minutters spill. Lynkjappe Stine Frantzen ble spilt nydelig gjennom, rundet Nordby og satte ballen kontrollert i åpent mål.

Kolbotn utlignet bare åtte minutter senere ved Tonje Hansen, og det sto 1-1 til pause etter en omgang der Kolbotn dominerte stort.

Matchvinneren.

Avgjørelsen falt etter bare seks minutter av andre omgang. Storscorer Frantzen slo en perfekt corner som ble møtt av Anneli Giske ved første stolpe. Hodestøtet var presist, og ballen endte igjen bak landslagskeeper Nordby. Det var Medkilas eneste corner i kampen...

Kolbotn styrte det meste av kampen og produserte ut utall store målsjanser. Den siste endte med skudd i tverrliggeren fra Ingvild Stensland tre og et halvt minutt på overtid.

I tillegg til matchvinner Giske ble Medkila-keeper Lise Beate Bye den store helten på Ullevaal. 21-åringen reddet på glimrende vis et straffespark fra landslagsspiller Solveig Gulbrandsen, og leverte også en rekke andre praktredninger.

Dermed kunne kaptein Hege Christensen og resten av Harstad-jentene motta kongepokalen som første nordnorske damelag.

Bodø-jenter.

Blant cupmestrene er Bodø-jenta Elisabeth Lund. Den tidligere Grand-spilleren gjorde en meget solid innsats i Medkilas midtforsvar, og var sterkt delaktig i den sensasjonelle seieren til de røde fra nord.

Også Malin Ellingsen fra Leknes har nok kamper til å bli cupmester, selv om hun har forlatt Medkila og flyttet hjem til Lofoten igjen. Den andre Leknes-jenta på Medkila, Renate Berglund, ble sittende på benken hele kampen. Dermed ingen kongepokal til 17-åringen.

På det tapende lag spilte den tidligere Grand-jenta Christien Bøe Jensen fra start. Ingrid Wang Andersen fra Bodø kom inn på banen ti minutter ut i andre omgang, og var en av Kolbotn-jentene som misbrukte flere store sjanser.

I morgen har Bodø/Glimt sjansen til å gjøre helga komplett for Nord-Norge.

Artikkeltags