Gå til sidens hovedinnhold

Løsning må på plass i 2009

Artikkelen er over 12 år gammel

Rønvikjordene er det eneste alternativet for et EM-stadion i Bodø, og prosessen for å få frigitt areal er godt i gang.

I dag møtes styringsgruppa for å planlegge veien videre mot det som det ordfører Odd-Tore Fygle håper vil ende med et fotball-EM i Bodø i 2016.

Men selv etter støtte fra kulturminister Trond Giske, er den største utfordringen ennå den samme.

– Hovedutfordringen er og blir stadion. Alt det andre mener vi at vi skal kunne klare av, men for å kunne være med som en seriøs utfordrer til å være arrangørby, må vi komme til en stadionløsning i løpet av året, sier Fygle.

Kampen starter

Det vil si at kampen om Rønvikjordene vil tilspisse seg i nær framtid.

– Jeg ser ikke noen andre alternativer enn Rønvikjordene. Bodø/Glimt kan ruste opp Aspmyra til eget bruk, men ikke til et eventuelt EM. Da må vi et annet sted, da må det bli Rønvikjordene, sier Fygle som sier kommunen har tatt høyde for et stadion på Rønvikjordene i arbeidet med den nye kommuneplanen.

– Ja, vi vil legge til rette for denne muligheten. Og i juni skal fylkestinget behandle forslaget til kommuneplan, så prosessen er allerede i gang, men dette er ikke noen ukomplisert sak, og en sak som antakeligvis kommer til å ende helt oppe på regjeringsnivå.

Og at det kommer til å bli en heftig debatt rundt utnyttelsen av området, er Fygle forberedt på.

– Bodø har store utfordringer når det gjelder byutvikling, og alle diskusjoner knyttet til dette må vi uansett ta.

Hyggelig

Etter at en ekstern rapport, bestilt av fotballforbundet, konkluderte med at Bodø ikke ble anbefalt som EM-by, kom kulturministeren med en hyggelig oppmuntring tirsdag da han i klare ordelag uttalte at dersom det blir et EM i Norge, så skal Nord-Norge være med.

– Det er klart det er veldig hyggelig å høre det. Og Giske sa også det samme som vi hele tiden har sagt: Så lenge stadionutfordringen lar seg løse, så vil vi finne klare av alt det andre.