Lensmannen tok ansvar

Lensmannen i Steigen, Morten Hønnås (40), var en sterk bidragsyter til en smått utrolig Steigen-seier over storfavoritt Stålkameratene.

Lensmannen i Steigen, Morten Hønnås (40), var en sterk bidragsyter til en smått utrolig Steigen-seier over storfavoritt Stålkameratene. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Torsdag hadde Steigen åtte spillere tilgjengelig foran storkampen i HESA mot Stål. Da stilte blant andre lensmann i Steigen, Morten Hønnås (40), seg til disposisjon. Det resultaterte i seier.

DEL

Morten Hønnås har ikke spilt regelmessig fotball siden han la opp for fem år siden, men spilte tidvis stort i tospann med Anders Søtorp i Steigen-forsvaret. Hovedpersonen selv var overrasket over hvor greit det gikk.

– Det blir jo nesten litt urkomisk. Stålspillerne trener regelmessig hver dag og så kommer det en gammel trønder som børster støv av fotballskoene. Det er nesten ikke knotter igjen under skoene og leggskinnene har jeg brukt siden jeg begynte i 1992. Det var veldig artig.

Han har bidratt når det har vært høyst nødvendig de siste par sesongene. Og Hønnås mener at det er nærmest umulig å si nei når Fred Eliassen og Thor Mikalsen ringer.

– Jeg sa det til meg selv før kampen; det er nesten som at jeg håper at jeg gjør en elendig kamp, slik at jeg slipper å bli spurt flere ganger, sier Hønnås lattermildt.

Veteranen har holdt seg i form jevnlig, blant annet på ukentlige fotballtreninger sammen med noen gamle Steigen-stjerner.

– Det gikk nok mest på overskudd. Heldigvis ble det litt min type kamp da det ble mye kriging og dueller, sier Hønnås.

Titten avgjorde

Man så raskt at det kom til å bli krig på Saursfjord Stadion. Mye stod på spill og dommertrioen anført av Lars Ove Sørmo Hansen fikk en tøff oppgave med å holde spillerne i sjakk. Tidvis var temperaturen oppe på kokepunktet, men dommeren gjorde en god jobb med å holde intensiteten på et kontrollert nivå.

Første omgang var sjansefattig, men jevnspilt. Stål dominerte banespillet, mens hjemmelaget jaktet på de gode kontringsmulighetene. Titten Stensland fikk annullert et tvilsomt mål etter en halvtimes tid.

Det skulle gå en drøy time før lagene kunne juble for mål. Jonas Halmøy utnyttet at Stål-keeper Eirik Sivertsen var på halvdistanse og var først frempå en retur. Ti minutter senere utlignet Stål, og etter det var det bare bortelaget det handlet om. Kristoffer Elvevoll hadde tatt på seg gullhanskene og den tidligere Glimt-junioren stod som en levende vegg da det gjaldt som mest. Og det ga åpninger framover. Titten Stensland skaffet hjemmelaget straffespark tre minutter før slutt. Storscoreren brant det første forsøket, men fikk prøve seg på nytt da Stål-keeperen stod langt utenfor målstreken. På andre tagning gjorde Stensland ingen feil og kunne innkassere tre poeng.

– Enorm prestasjon

Thor Mikalsen mente at folk ikke kunne forstå hvor stor seieren over Stål faktisk var.

– Når vi tok varetelling torsdag hadde vi åtte spillere klare til dyst. Vi møter den soleklare seriefavoritten og samtlige spillere står fram. Det var knallhard innsats fra keeper til spiss. Aldeles fantastisk og en enorm prestasjon, sier Mikalsen engasjert.

Han mente også at laget hans var med igjen om kampen om HESA-gullet - etter en heller svak sesonginnledning.

– Etter forrige helg (1-1 mot Mosjøen) og 16. mai (0-5 mot Innstranden) var vi veldig langt nede. Nå er vi med igjen, konkluderer Mikalsen.

Artikkeltags