Championshiplaget (1. divisjon) fra England hadde trent ei ukes tid og spilte sin første treningskamp for sesongen - med tre spillere under 20 år og bare fire-fem trolige startere når sesongen braker løs i august.

Mot Glimt holdt det i massevis. Engelskmennene ville mer, løp mer, hadde bedre bevegelse og bedre presisjon i pasningene. Når også gjestene var mer hissige innenfor sekstenmeterne måtte det bli Glimt-tap.

Allerede før pause var kampen kjørt. Leicester ledet 3-0 etter å ha scoret tre enkle mål. Forsvarsspillet til Glimt var tidvis ganske flaut. Fremover klarte ikke Glimt å skape en eneste sjanse...

- At vi ikke har mer selvtillit og glød er skuffende, mente spisskriger Stig Johansen skuffet.

- Vi møtte et kjapt, ballspillende lag og når vi ikke klarer å lukke rom så sliter vi, konstaterte Glimt-trener Ola Haldorsen.

- Urovekkende?

- Vi funker dårlig som lag i 1. omgang, men jeg synes vi løfter oss i 2. omgang, svarte Glimt-bossen og ga skryt til Olav Råstad og Trond Olsens innhopp etter hvilen.

Endelig sjanser. Det ga litt bedre rytme framover de siste 45 - og fem målsjanser. Spesielt Olsen viste seg positivt fram med flere gode innlegg og initiativ.

Etter snaue timen ga dommer Kjell Brækkan Glimt straffe to ganger. Den første reddet den skotske landslagskeeperen Rob Douglas fra Runar Berg. Den andre, som så ut som en gedigen gavepakke fra kamplederen, satte Håvard Sakariassen sikkert inn.

Men to nye Leicester-scoringer, etter passivt forsvarsspill nok en gang, ga Glimt et pinlig resultat: 1-5.

- Vi har ikke verdens største selvtillit, medga Stig Johansen og ramset opp problemene Glimt sliter med på rekke og rad.

- Vi opptrer for lite samlet som tropp og det skal ikke være slik i situasjonen vi er i, sa en krass Glimt-spiss, endelig friskmeldt.

Løper ikke lite. Hva Glimt-spillerne hadde gjort i de ti fridagene fram til onsdag, var det nok mange som lurte på ettersom friske Leicester-bein så ut til å løpe hjemmelaget i senk.

- Jeg tror ikke det er det at hver enkelt løper for lite, men vi løper ikke i lag og det blir nytteløst. Vi har en vei å gå. Det er ikke bra slik det er nå, fortsatte eks-kapteinen.

Som mente laget manglet plan over spillet:

- Og det blir det ikke så lenge vi ikke har selvtillit, sa Johansen - fortsatt kritisk.

Og for dem som trodde Glimt skal snu trenden når det automatisk blir høst, slik som eksempelvis i fjor, har Stig Johansen følgende melding:

- Vi er et bunnlag og det vil vi være i hele høst - og vi må jobbe kynisk ut fra det om så vi må ligge med ti mann i forsvar. Vi er ikke i posisjon til å briljere.

Forsterkninger. - Dere ser ut til å trenge nytt blod inn i troppen?

- Ja, alle lag trenger utskiftninger. Jeg skulle gjerne sittet på benken bare Glimt vinner kamper. Noen nye "peiser" kan gi det lille løftet, mente Johansen.

Én av dem blir Alexander Nissen, som langt fra viste seg positivt fram i går. Bodøgutten får kontrakt ut sesongen. En annen kan være stopper Even Iversen som spilte 1. omgang i går, men heller ikke lofotingen ser ut til å bli en umiddelbar forsterkning til førsteelleveren.

Etter det Avisa Nordland kjenner til jobber nå Glimt mot to landslagsspillere fra Costa Rica.

fakta

Bodø/Glimt - Leicester 1-5 (0-3)

Mål: 0-1 David Connolly (25), 0-2 Mark De Vries (36), 0-3 De Vries (41), 1-3 Håvard Sakariassen (60, str.), 1-4 Connolly (66), 1-5 Gareth Williams (74). Gult kort: Joey Gudjonsson, Leicester

Dommer: Kjell Brækkan

Tilskuere: 1.350

Glimts lag: Tor-Egil Horn (Ole A. Langnes 46.) - Kristoffer Paulsen (Vegard Sannes 81.), Even Iversen (Tom Høgli 46.), Fredrik Kjølner, Håvard Halvorsen - Runar Berg, Stian Theting (Olav Råstad 46.), Christian Berg - Alexander Nissen (Trond Olsen 46.), Stig Johansen, Håvard Sakariassen.