Kutter ut MS "Tege"

Punktum. Nå er det slutt for fraktbåten MS Tege. Etter 29 år i tjeneste la den fra kai i Bodø for aller siste gang i går. Både havnedirektør og transportselskaper håper imidlertid en ny båt vil bli bygget.

Punktum. Nå er det slutt for fraktbåten MS Tege. Etter 29 år i tjeneste la den fra kai i Bodø for aller siste gang i går. Både havnedirektør og transportselskaper håper imidlertid en ny båt vil bli bygget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er avgjørelsen tatt: Tollpost Globe skal fylle nordnorske veier med tusenvis av vogntog.

DEL

– Styret i Tollpost Globe har vedtatt at vårt samarbeid med container båten MS Tege skal avsluttes fra første oktober i år, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole Hagen i Tollpost Globe til NRK.

Nord-Norge-linjen frakter hvert år 13.000 containere med gods fra jernbanestasjonen i Bodø og nordover til byer som Tromsø, Alta, Harstad og Finnsnes.

Frakteskipet går langs kysten av Nordland, Troms og Finnmark tre ganger i uka. 1. oktober er det slutt.

Når Tollpost Globe nå i stedet vil bruke veinettet til å frakte godset, vil det bli 6.000 flere vogntog på de nordnorske veiene i løpet av et år. Planen er at en stor del av godset skal fraktes via Sverige til Narvik med jernbane, for der å bli fraktet over på vogntog.

Utfordringen er at "Tege" er et gammelt skip som trenger omfattende renovering. Dette alternativet er av styret blitt vurdert som for dyrt.

Til NRK sier kommunikasjons- og markedsdirektøren at Tollpost Globe heller ikke har fått inn noen konkrete alternativer om et nytt og mer moderne skip hvor flere av aktørene går sammen om en felles løsning.

Artikkeltags