I 1977 – da det var to poeng for hver seier – vant Glimt sju strake seriekamper på høsten og kapret 2. plass i øverste serie.

Mot Notodden søndag vant Glimt sin femte strake seriekamp. Det har ikke skjedd siden 1993. 25. september stoppet Rosenborg seiersrekken på fem kamper med sine 2-1-seier som også avgjorde seriemesterskapet.

Året før – da Glimt føk opp fra 1. divisjon – hadde laget også fem strake seirer. Men 6. september ble det uavgjort i jakten på den sjette strake gevinsten etter 0-0 i Nordlandshallen.

TUIL

Da var det Tromsdalen som forhindret seier nummer seks på rad, til og med i en kamp hvor Glimt kunne sikre opprykket til eliteserien.

I dag heter også motstanderen Tromsdalen...

– Jeg husker kampen godt. Vi kunne sikre opprykket. Så ble det 0-0. Det var litt komisk, for det var lagt opp til stor opprykksfest. Jeg husker også at Trond Sollied var mektig irritert over at vi ikke vant, erindrer Runar Berg, som imidlertid er klar på én ting.

– Tromsdalen skal ikke få ødelegge for oss nå, sier midtbanestrategen.

Tror du Tromsdalen kan stikke fra Bodø med poeng i kveld? Skal du på Aspmyra i dag? Hva blir resultatet. Si din mening.

Sjeldent

Fra 1994 til inneværende sesong har Glimt aldri vunnet flere enn fire seriekamper på rad – som i fjorårssesongen. I 1994, 2000 og 2005 maktet sågar Glimt på sitt beste bare å vinne to strake kamper.

– Vi vil selvsagt fortsette rekka vi har begynt på og være et hestehode foran konkurrentene. Men vi kan ikke komme halvveis inn i kampen, da blir vi løpt over og taklet i hjel, sier Kent Bergersen.

Håper på mye folk

Runar Berg håper at folk kjenner sin besøkelsestid, og tar turen til Aspmyra i dag.

– Det er jo den store fotballdagen, så jeg håper på mye folk og stor stemning. Vi er i godt slag for tiden, sier Runar Berg.

I fjor måtte Glimt-guttene gå i 17.-mai-toget etter å ha tapt 0-3 hjemme for Strømsgodset.

– Det skal vi ikke gjøre i år. Vi skal gå å smile med hevet hode etter tre nye poeng, tabelltopp og en godt gjennomført kamp, sier Berg.