Kamp om spissplassen

Duellanter. Her er tre mann som godt kan tenke seg å bekle rollen som spiss for Glimt. Vini Dantas, Aram Khalili og Vegard Båtnes Braaten.

Duellanter. Her er tre mann som godt kan tenke seg å bekle rollen som spiss for Glimt. Vini Dantas, Aram Khalili og Vegard Båtnes Braaten. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det ligger an til mange offensive bytter mot Harstad.

DEL

Jan Halvor Halvorsen vil bruke den første treningskampen til å få sett flest mulig spillere. Det nærmer seg tiden hvor han teller opp og bestemmer seg for hvilke han vil satse på, og i hvilke posisjoner.

Særlig blant de offensive spillerne har Glimt-bossen mange å velge mellom. Aram Khalili, Vinni Dantas og Vegard Båtnes Braaten velger å ta det som en utfordring.

Avsluttet bra

– Jeg følte at jeg avsluttet sist sesong bra. Håper ikke det gikk upåaktet hen, selv om vi har fått ny trener, som kanskje har en litt annen spillestil, sier Vini Dantas.

Han er innstilt på å gi spisskollegene kamp om plassen, men understreker at laget er viktigere enn enkeltspillere.

– Hvis det blir meg – flott! Hvis det blir en annen – flott, det også. Til sjuende og sist er det viktigste at laget vinner, sier brasilianeren som scoret fem mål på elleve seriekamper for gultrøyene etter overgangen fra Molde i fjor.

At de er tre som kjemper om samme posisjon, er ifølge Dantas bare skjerpende.

– Konkurranse er sunt, fastslår Dantas.

Partnerskap

Han ser fram til å spille elleve mot elleve utenfra, og tror Harstad-kampen vil gi anledning til å løpe litt, og samtidig skape noen gode partnerskap på banen Glimt-spillerne imellom.

– Hvis vi spiller som på trening bør vi kunne gjøre «god skade». Vi har veldig mange gode spillere, en god midtbane og et godt forsvar, sier 23-åringen.

Knallhard jobb

Også Aram Khalili, som ble utlånt til Notodden siste del av fjorårssesongen, velger å se spissduellen som noe positivt.

– Man kommer i en fin utfordrerposisjon med konkurranse på hver eneste trening.

Konkurranse og utfordringer er noe man vokser på, poengterer 23-åringen. Både som gruppe og som enkeltindivider.

– Så blir det opp til treneren å ta ut den han føler er i best form, og det laget som til enhver tid er riktig, legger han til.

– For min del handler det om å jobbe knallhardt hver dag, sier Khalili, som gjorde tre mål på 17 seriekamper i den gule trøya i fjor, og sju på tolv kamper for divisjonskollega Notodden.

– Det var en fin opplevelse for meg å komme dit og få litt spilletid, sier han.

Nå ønsker han, som de øvrige, å vise seg fram i Glimt-drakten igjen. Han legger ikke skjul på at han gleder seg til Harstad-kampen.

På kant

Vegard Båtnes Braaten gjorde ti mål på 28 kamper for Glimt i fjor.

Nå har han fått signaler om at han vil bli testet i kantrollen for Glimt.

– Aasmund Bjørkan og Jan Halvor Halvorsen mener jeg har flere kvaliteter som jeg kan få brukt på kant, som evnen til å utfordre én mot én langs bakken, og løp i bakrom, forklarer 25-åringen fra Nordreisa.

Han ble også prøvd som høyreback i internkampen sist uke.

– Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille. Trenerne vet hva jeg står for som spiss. Nå er vi enige om at jeg skal prøve på kant, så får vi se hvordan det går, sier Båtnes Braaten.

– Hva tenker du om konkurransen?

– Det gjør oss skjerpet. Tar man hele angrepsrekka, er vi åtte stykker som konkurrerer om tre plasser, regner han seg fram til.

– Det skal helt sikkert nye spillere inn. Det ligger i kortene at kanskje ikke alle blir satset på. Men jeg har sagt at jeg skal være med å bidra, også får det bli opp til trenerne å finne den posisjonen der jeg får gjort noe bra, både for meg selv og laget, sier Båtnes Braaten.

Artikkeltags