Gå til sidens hovedinnhold

Heldig seier på tung dag

Artikkelen er over 16 år gammel

Tungt, tregt og urytmisk. Slik startet Runar Berg og Glimt 2005 i går kveld. Med litt flaks ble det 2-0-seier over Mathare United.

Glimt fikk en rusten start på revansj-året. Laget klarte aldri å få til noe som ligner Glimt på sitt beste i kampen mot Mathare United i går kveld.

Laget bar tydelig preg av å være inne i en tung treningsperiode. Og bare i små glimt fikk vi se hva som bor i laget som er på vei til sin eliteseriesesong nummer 13.

God lagmoral.

Ola Haldorsen innrømmer at han er glad for at det er lenge til seriestart.

– Ja, det er vel alle. Men det er mye positivt også. Vi viser god lagmoral og fikk brukt alle spillerne i dag.

Ola Haldorsen mener det ble mye "hawaii" i flekkene, men at laget gjorde en god figur.

– Vi klarte å jobbe med de arbeidsoppgavene vi snakket om på forhånd. Men vi ser tydelig at dette var årets første kamp, sier Ola Haldorsen som er mest fornøyd med gårsdagens 2. omgang.

Tatt på senga.

Mathare United overrasket trolig Glimt i starten av gårsdagens kamp. Laget spiller teknisk god fotball, men uten de helt store taktiske ferdighetene.

Det var likevel nok til at Glimt ble løpende mye i mellom store deler av 1. omgang.

Glimt slet med tempo- og plasseringsproblemer i backrekka, og laget bar preg av å spille mot en type lag som skiller seg fra norske eliteserielag. Etter de første ti minuttene fikk Bodø-laget ristet av seg de verste nervene etter ti minutter. Da fikk laget en heldig scoring, imot spillets gang.

Stig Johansen gjorde et godt løp fikk en ball i bakrommet og ble felt av keeper idet han skulle runde ham. Straffen satte han selv sikkert i mål.

Ubesluttsomt.

Ut over i omgangen fikk Bodø-laget et par brukbare overgangsmuligheter, men uten å skape noen store sjanser. De ble for ubesluttsomme og usikre i siste trekk før avslutning. Laget bar tydelig preg av å være inne i en hard treningsperiode. Spillerne virket tunge i beina, og spruten manglet nesten over hele linja.

Men heller ikke Mathare klarte å skape så veldig mye i siste halvdel av 1. omgang. Dermed ble det en mer rotete enn god kamp.

Mange bytter.

Glimt foretok fire bytter i pausen, uten at kampbildet endret seg nevneverdig. Men etter ett kvarter på banen i sin Glimt-debut sørget Håvard Sakariassen for å tegne seg på scoringslista.

Runar Berg slo en kort pasning til Sakariassen, som fra 16 meter knallet ballen mellom beina på keeper og i mål.

Kort tid etter scoringen måtte imidlertid den hengslete spissen forlate banen med litt stivhet i hofta.

God keeper.

Glimt skapte et par farligheter til mot slutten av kampen. Men det var mer sensasjonelt at Mathare ikke klarte å redusere.

Og det takket være en mann som neppe kommer til å spille mye eliteseriefotball denne sesongen. Jonas Kolstad alene forhindret baklengs med mange fine redninger.