Haugesund ønsker seg Bjørnbak

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med én sesong igjen av kontrakten, vegrer Martin Bjørnbak seg for å forlenge med Glimt, bare ni måneder etter at han kom til klubben.

DEL

19-åringen tok overgangen fra 3.-divisjonsspill i Stålkameratene, til 1.-divisjonsspill med Glimt, med storm sist sesong.

Det er det flere som har fått med seg, og Avisa Nordland vet at eliteserieklubben Haugesund er ivrige etter å sikre seg Bjørnbak. Samtidig prøver Glimt å få stopperen til å forlenge kontrakten som løper ut etter 2012-sesongen.

- Vi vil ha ham med videre, men han ønsker å avvente situasjonen litt, sier trener Cato Hansen.

Må kanskje selge

Hansen og trenerkollega Tom-Kåre Staurvik tror Bjørnbak vil ha godt av å bli på Aspmyra.

- Jeg har jo forståelse for at unge spillere blir smigret når det kommer tippeligaklubber på banen. Jeg mener at Martin bør bli i Glimt, og dersom han fortsetter utviklingen og er god nok over tid, så blir han solgt før eller senere, sier Hansen. Staurvik skjønner også at Bjørnbak synes tippeligaspill høres interessant ut.

.- Han er en gutt med ambisjoner. Det vi må gjøre er å overbevise ham om at han bør være her en stund til. Glimts problem er at midtstopperens kontrakt løper ut etter kommende sesong, og at de derfor også må tenke på den økonomiske siden av det hele.

- Dersom en spiller virkelig vil et annet sted, så må vi selvsagt se på muligheten for å selge spilleren for å få betalt for ham før kontrakten løper ut. Slik er realitetene. På den andre siden kan man ikke gi unge spillere som man ennå ikke vet om vil lykkes, lange kontrakter. Det er en vanskelig balansegang, sier Hansen.

Ingen bra utvikling

Før fjorårssesongen forsvant Anders Ågnes Konradsen til Strømsgodset. For kommende sesong har Daniel Berntsen gjort trønder av seg.

- Er ikke det å selge unna de største talentene stikk i strid med visjonene for nye Glimt?

- Det å utvikle og selge spillere ligger også i filosofien for nye Glimt. Samtidig viser det seg også at det blir stadig mer utfordrende nå som unge spillere får agenter på døra, før de egentlig har bevist noe. Da er det fort gjort at det blir veldig mye snakk om andre klubber, og det er ikke noen bra utvikling, sier Hansen.

- Det er jo også slik at vi per i dag spiller i Adeccoligaen, og nå som mange tippeligaklubber sliter med økonomien, så er de ekstremt aktive nedover i divisjonene på jakt etter spillere.

Trives godt

Bjørnbak selv sier han ønsker å finne ut av hva slags planer Haugesund har for ham.

- Når man får vite om konkret interesse fra en tippeligaklubb, så ønsker man jo å finne ut av hva slags tanker de gjør seg, og hvor jeg står i klubbens planer. For min del er det viktig å vite at jeg får spilletid, sier 19-åringen som understreker at det på ingen måte er vantrivsel som gjør at han avventer å forlenge med Glimt.

- Jeg stortrives i Glimt, og synes det nye trenerteamet er veldig spennende. Per i dag forholder jeg meg til kontrakten min med Glimt, og skal gjøre alt som står i min makt for å bidra til at Glimt rykker opp neste år, sier Bjørnbak som spilte 23 seriekamper for Glimt, og scoret ett mål i 2011.

Artikkeltags