Vil ha folket med på 25-årsfest

Sondre Skjelvik og Stine Mosti i Nordland Bedriftsidrett ønsker velkommen til den 25. utgaven av BiB Cup.

Sondre Skjelvik og Stine Mosti i Nordland Bedriftsidrett ønsker velkommen til den 25. utgaven av BiB Cup. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De store barnas idrettsdag feirer 25 år, og presenterer ny idrett.

Helga 9.–11. mars er det klart årets utgave av den store bedriftsturneringen, som i år har med fem forskjellige idretter.

Som vanlig er står basket, volleyball, håndball og fotball på programmet.

Men i år utvider arrangøren, og ønsker også å forsøke den gode gamle grunnskoleidretten kanonball.

– Vi har lyst til å få med mer folk, og tenker at dette kan være et ordentlig lavterskeltilbud. Dette er noe alle kan delta på, uten at man har spilt på mange år. De fleste prøvde kanonball på barne- og ungdomsskolen. Vi håper å få med mange som ikke har holdt på med idrett på mange år, som kan møtes for å ha det morsomt, sier Stine Mosti og Sondre Skjelvik i Nordland Bedriftsidrettskrets.

Alt samlet

Som vanlig foregår alle idrettene i Bodøhallen og Nordlandshallen.

I år har arrangøren også et håp om å få til en klasse i herrehåndball.

– Det har vi ikke hatt på noen år. Vi har fått lag påmeldt fra Mo blant annet, og håper på minst fire herrelag. Men så langt er det ingen fra Bodø, og det håper vi kommer, sier Mosti.

Det er som vanlig fotball som er den største idretten.

Stor spredning

Påmeldingsfristen for årets BiB-cup går ut lørdag.

– Vi har fått påmeldinger fra Lofoten, Vefsn, Trøndelag og Vesterålen. Det synes vi er veldig gledelig, og det er artig når de ringer år etter år fra Trøndelag for å delta, sier Skjelvik.

I storhetstiden var det rundt 130 lag som deltok på turneringen. Da var man nødt til å si nei til lag som ønsket å delta.

– Vi har hatt en liten nedgang de siste årene, og det er bodølagene som har forsvunnet. Så vi frir litt til våre egne, for vi har lyst til å lage en stor og bra turnering. Ikke minst siden det er 25-årsjubileum, sier arrangørduoen Stine Mosti og Sondre Skjelvik.

Artikkeltags