Jentene har spilt sammen i tre uker - nå er de klare for den nasjonale serien

Samarbeidslaget mellom Junkeren, Valnesfjord og Rognan skal spille nasjonal Bringserie.

Samarbeidslaget mellom Junkeren, Valnesfjord og Rognan skal spille nasjonal Bringserie. Foto:

DEL

I helgen har Junkerens J16-lag vært i Drammen for å spille kvalifisering til den nasjonale Bringserien.

Håndballaget er et samarbeidsprosjekt mellom Junkeren, Valnesfjord og Rognan.

– De har trent sammen i tre uker før vi nå gikk inn for å spille kvalifisering. Så dette er moro, sier trener Anders Berntsen til Avisa Nordland.

Første kamp mot Haslum endte med tap for Junkeren-laget.

– Det var litt som forventet, men vi gjorde en god førsteomgang. Men vi brukte nok for mye krefter, for det raknet litt i andre omgang. Mot Gimletroll fra Kristiansand lørdag kom vi oss greit gjennom, med mye fine samspill, og da så vi at tre uker med trening hadde fungert greit, sier han.

Siste kamp ble spilt mot Lier søndag.

– Vi visste at de var kontringssterke, men vi fikk stoppet ankomstfasen deres. Jentene våre gjorde det spennende med noen tekniske feil, men vi klarte oss.

– Jeg er mest fornøyd med samholdet de har vist. De fleste kjente ikke hverandre fra før, men nå har de virkelig funnet sammen, sier Berntsen, som er klar på at det blir en spennende tid framover.

– Det blir flere helger med seriespill, så det blir spennende. Vi skal holde oss i gang med trening en gang i uka, i tillegg til litt ekstra når det nærmer seg runder i Bringserien.

Også BHKs J16-lag kom videre til den nasjonale Bringserien. De spilte sine kvalifiseringskamper hjemme i Bodøhallen i helga.

Artikkeltags