- Helst skulle jeg sett at vi møtte Glimt i finalen

Sarpsborg  20161015.
Eliteserien fotball 2016: Sarpsborg-Rosenborg. Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen under oppvarmingen til eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg 20161015. Eliteserien fotball 2016: Sarpsborg-Rosenborg. Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen under oppvarmingen til eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det har alltid vært tette forbindelser mellom Glimt og Rosenborg. Onsdag legges følelsene vekk.

Semifinalen starter klokken 20.00. Følg hvert spark på ballen i vårt livesenter.

Husk også Studio Glimt, direkte på ANtv fra klokken 23.00.

Rosenborg jakter sin andre «the double». Seriemesterskapet er for lengst i boks. Nå står bare en hjemmekamp mot Bodø/Glimt i veien for nok en cupfinale for Norges beste lag.

– Vanskelig å bryte ned

I dagens RBK-tropp er det tre tidligere Glimt-spillere. Anders Ågnes Konradsen, Johan Lædre Bjørdal og Pavel Londak. I tillegg har begge trenerne, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, begge ledet de helgule.

Men i semifinalen betyr det svært lite.

– Glimt blir en tøff utfordring for vår del. De er vanskelig å bryte ned og jobber alltid hardt. For meg som bodøgutt er det alltid spesielt å møte Glimt, også siden jeg har lillebroren min på laget. Men når kampen blåses i gang er det kun en ting som gjelder. Da skal vi til cupfinalen, slår Anders Ågnes Konradsen fast.

Helst i finalen

Kåre Ingebrigtsen skulle gjerne sett at han slapp å sende laget sitt ut mot nettopp Glimt onsdag kveld.

– Vi gleder oss veldig til semifinalen hjemme på Lerkendal. Helst skulle jeg sett at vi møtte Glimt i finalen, men slik ble det ikke. Nå må ett lag ut, og det håper jeg selvsagt ikke blir oss, sier Ingebrigtsen.

Skjebnekamp

Men semifinalen i cupen blir bare det første av to viktige møter mellom klubbene. Om halvannen uke skal Glimt igjen til Trondheim, i det som kan bli en helt avgjørende kamp i siste serierunde. Men selv om avskjeden i Bodø ikke ble den beste for Kåre Ingebrigtsen, har han ikke noe ønske om å sende Glimt ned.

– Jeg har ikke noe lyst til det, men jeg har lyst til å sende dem ut av cupen. Selv om at jeg er glad i Viking også, så håper jeg virkelig at Glimt slår dem på søndag. Jeg håper at både Tromsø og Glimt klarer seg, sier Ingebrigtsen, som sitter igjen med gode minner fra tiden i Bodø.

– Det var fantastisk størstedelen av tiden jeg hadde der. Det var stor uenighet da jeg dro, men Glimt som klubb og Bodø som by synes jeg bare godt om, sier den suksessrike RBK-treneren.

Må slå Viking

Anders Ågnes Konradsen håper også at Glimt gjør jobben selv mot Viking.

– Jeg har tenkt en del på den kampen, og håper virkelig Glimt vinner den. Jeg håper at de er sikret før siste kampen, for det kommer ikke til å bli noen gratispoeng å hente her. Men det ville vært veldig spesielt å sende Glimt ned, innrømmer han.

Glimt i hjertet

Pavel Londak var Glimts førstekeeper gjennom en rekke sesonger. Nå er han tredjekeeper i Rosenborg.

– Jeg håper virkelig ikke at Glimt rykker ned i sin jubileumssesong. For meg som bodøgutt er det frustrerende å tenke på at det kan bli 1. Divisjon neste år. Jeg har Glimt i hjertet, og håper at de slår Viking. Men i cupen, der skal vi vinne, gliser Londak, som stortrives i Trondheim.

– Jeg har lyst til å bli værende her, og kan tenke meg å bo her også etter karrieren. Så jeg håper at jeg får ny kontrakt med Rosenborg, sier estlenderen.

Spesielt

Johan Lædre Bjørdal starter trolig på benken mot Glimt, et lag han fortsatt har sterke følelser for.

– Jeg tror at det kommer til å bli en spennende kamp. De har gitt oss kamp om poengene de siste gangene, sier Lædre Bjørdal, som i likhet med de andre ikke har lyst til å sende gamleklubben ned.

– For meg er det viktig at Glimt er i eliteserien. Det er en fantastisk klubb, og de er flinke til å utvikle unge spillere. De må berge seg, sier midtstopperen, som trolig ender opp i Bodø senere, ettersom samboeren, Hanne Finstad, er fra byen.

– Jeg skal bosette meg i Bodø, så jeg blir å flytte nordover igjen etter hvert.

PS: Avspark på Lerkendal er klokken 20.00 onsdag kveld. Følg hvert spark på ballen på an.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken