Gå til sidens hovedinnhold

"Det er bedre for meg å få være involvert i et A-lag her, enn med et akademilag i England"

Artikkelen er over 5 år gammel
Bodø/Glimt med ny signering:

Tidlig tirsdag morgen signerte Jens Petter Hauge (16) kontrakt med Bodø/Glimt. I første omgang gjelder avtalen ut 2018-sesongen.

- Det er en stor mulighet for meg, og det blir fint å få en bedre hverdag. Det gir meg bedre forutsetninger for å utvikle meg videre, men det er opp til meg selv hvor god jeg vil bli. Det er nå jobben begynner, sier Jens Petter Hauge.

Aasmund Bjørkan var også godt fornøyd etter at signaturen var på plass.

- Jeg har fulgt med Jens Petter siden han var sju år gammel, og har kjempetro på han. Det har hele klubben. Han er en veldig spennende kantspiller. Uredd, tøff med seg selv, og har gode forutsetninger både fysisk og mentalt. Han har veldig gode basisferdigheter, sier Bjørkan.

Blir med nordover

Hauge trente med A-laget hele påsken, og fikk sin debut i treningskampen mot Levanger. Onsdag blir han med nordover når Glimt skal spille første runde i NM mot Fløya.

- Han er absolutt aktuell for mer spilletid i tiden som kommer. Vi er glade for at han valgte å signere med oss, og vet at det var rett valg. Det er ingen plasser i Norge veien er kortere til spill i eliteserien, enn det er i Bodø/Glimt, slår Bjørkan fast.

Ønsket i England

Tidligere i vinter var Hauge på treningsopphold i den engelske championship-klubben Reading.

- Det var en god opplevelse, og det så ut som at de ville ha meg med videre. Det var artig å vise seg fram der, og at det gikk så bra. Men det er bedre for meg å få være involvert i et A-lag her, enn med et akademilag i England, slår Hauge fast.

Gradvis økning

Foreløpig skal han være med på de treningene som passer med A-laget. Etter sommerferien får han et tilpasset skoleopplegg, som gjør at 16-åringen får muligheten til å delta på flere treninger.

- Vi skal huske at Jens Petter er ung, så vi skal ikke stresse. Nå får sjansen til å være med å lære av de beste. Han må fortsette å være tøff mot seg selv, de rundt han og jobbe hardt, så kommer muligheten når han er klar, lover Aasmund Bjørkan.

Kommentarer til denne saken