Glimt slo Godset 5–0: – På overganger ble vi maltraktert

SLET: SIF og Nico Mickelson (t.v.) fikk tidvis mye trøbbel mot Bodø/Glimt i LSK-hallen fredag.

SLET: SIF og Nico Mickelson (t.v.) fikk tidvis mye trøbbel mot Bodø/Glimt i LSK-hallen fredag. Foto:

Av

Strømsgodset, med et ungt lag i startoppstillingen, gikk på en smell mot Bodø/Glimt seks uker før seriestart i fotballens eliteserie.

DEL

(DRAMMENS TIDENDE): LILLESTRØM: Det endte hele 5–0 til Bodø/Glimt over Strømsgodset i treningskampen i LSK-hallen fredag. Stillingen ved pause var 3–0.

Godset slet stort defensivt mot et aggressivt og effektivt Glimt-lag, og var selv for ineffektive i angrep. Etter å ha slått Grorud (2. divisjon) og HamKam (1. divisjon) fikk SIF en svært tøff test i den første treningskampen mot et annet eliteserielag. De marineblå hadde et meget ungt lag i startoppstillingen, men flere mer rutinerte spillere kom inn i andre omgang uten at det hjalp resultatmessig.

– Vi var dårlige til å forsvare oss. På overganger ble vi maltraktert – ble løpt over. På dødballer var det gutter mot menn. Vi må steppe opp, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.

LES OGSÅ: Spennede test for Glimt

«BP» ble spurt om at han er betenkt.

– At det skulle bli så mange baklengsmål var i overkant. Jeg er veldig misfornøyd med det. Selvfølgelig blir jeg betenkt for dette var veldig dårlig. Men dette var litt forventet også, så det er ingen krise. Vi skal jobbe godt med forsvarsspill framover, og vi skal forsvare oss mye bedre enn det her, fortsetter treneren.

Til Drammens Tidende sier Ingebretsen at spillet ble for naivt i perioder, og at den råskapen de hadde øvd på offensivt var totalt fraværende.

– Vi må lese spillet bedre når vi skal spille oss ut bakfra, og skille mellom når motstander har hardt press og ikke. Det går ikke å spille på egen femmeterslinje, som vi gjorde flere ganger, melder Ingebretsen.

Det poengteres også at SIF ikke toppet laget, men at resultatet var langt styggere enn det man håpet. Spillere som Lars Vilsvik og Mustafa Abdellaoue var ikke med grunnet sykdom, mens Herman Stengel er på god vei tilbake etter skade.

– Dette må vi lære av, konkluderer «BP», som mandag tar med seg laget til en tidagers treningsleir i spanske Marbella/Estepona.

Der er Ranheim og Stabæk motstandere, og da vil også laget bli mer spisset.

Uheldig start

Strømsgodset hadde ingen god start på kampen. Bodø/Glimt gikk offensivt til verks, og allerede før fem minutter var spilt så fikk nordlendingene straffespark.

Drammensdommeren Rohit Saggi pekte på straffemerket da SIFs Halldor Stenevik fikk ballen knallhardt i hånden i det han blokkerte et skudd. Tor Ole Skullerud, Eurosport-kommentator og tidligere SIF-trener, synes dette var hardt dømt.

Patrick Berg satte straffen sikkert i mål og Glimt gikk opp i 1-0-ledelse etter fem minutter.

Noen minutter før halvtimen var spilt så utnyttet SIF en feil i Glimt-forsvaret. Johan Hove fant Kristoffer Tokstad, som var alene igjennom. Bodø-lagets keeper Ricardo Friedrich var kjapt ute og fikk avverget.

Da var det i stedet Bodø/Glimt som gikk opp i 2–0 etter 31 minutter. En corner fra høyre ble kontant headet i mål av Vegard Leikvoll Moberg, som hang bra i lufta ved bakerste stolpe.

Godset var for ineffektive i de første 45 minuttene, og ble straffet hardt av et effektivt Glimt-lag. Bodøværingene la på til 3–0 etter en kontring i det 44. minutt. Amor Layouni satte ballen til i det høyre hjørnet alene med SIF-keeper Morten Sætra.

Foto:

Stygt resultat

Nordlendingene spilte seg helt igjennom Strømsgodset-forsvaret i starten på andre omgang. Morten Ågnes Konradsen valgte pasning og ikke avslutning fra kort hold, og det reddet nok et baklengsmål for «BPs» gutter.

Innbytter Stian Ringstad burde scoret for SIF da han var helt umarkert etter et innlegg fra venstre.

Målsjansene haglet i denne perioden. Geir André Herrem først bommet grovt mutters alene med Sætra, og like etter det var det klart for 4–0 til de gule. Glimt fikk fritt spillerom inne i Godset-boksen. Til slutt moste Ulrik Saltnes ballen opp i det lengste krysset. Det skjedde i det 66. minutt.

Like etter dette så traff også Herrem tverrliggeren. Men Bodø/Glimt var ikke ferdig. Runar Hauge herjet med SIF-forsvaret og avsluttet med å skyte hardt i det høyre krysset seks minutter før slutt. Dermed hele 5–0 til slutt.

– Vi tør å spille det spillet vi skal, men det blir kanskje for ambisiøst etter hvert. Vi var både uheldige og udyktige som slapp inn tre mål i første omgang, sier SIFs midtbanespiller Johan Hove, som spilte de første 60 minuttene.

Kampfakta: SIF - Bodø/Glimt

Strømsgodset - Bodø/Glimt 0-5 (0-3)

LSK-hallen, Lillestrøm - ca. 40 tilskuere.

Mål: 0-1 Patrick Berg (str. 5), 0-2 Vegard Leikvoll Moberg (31), 0-3 Amor Layouni (44), 0-4 Ulrik Saltnes (66), 0-5 Runar Hauge (84).

Målsjanser: SIF 3, Bodø/Glimt 8.

Dommer: Rohit Saggi.

SIFs lag (4-4-2): Morten Sætra (Viljar Røsholt Myhra fra 46. min.) – Nico Mickelson (Kreshnik Krasniqi fra 46. min.), Jakob Glesnes, Mounir Hamoud (Lars Sætra fra 61. min.), Christopher Lindquist (Jonathan Parr fra 61. min.) – Halldor Stenevik (Andreas Hoven fra 61. min.), Johan Hove (Hasan Hüseyin Duman fra 61. min), Martin Rønning Ovenstad (Henning Hauger fra 61. min.), Mathias Berg Gjerstrøm (Stian Ringstad fra 61. min.) – Sebastian Pedersen, Kristoffer Tokstad (Amahl Pellegrino fra 46. min.).

Glimts lag: Ricardo Friedrich (Sivert Jarmund inn fra 74 min) – José Isidoro (Geir Andre Herrem, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan (William Moan Mikalsen inn fra 74. min) – Morten Ågnes Konradsen, Patrick Berg (Oliver Sigurjónsson inn fra 74 min), Ulrik Saltnes (Tobias Lillevold Johnsen inn fra 74. min – Jens Petter Hauge (William Arne Hanssen inn fra 66. min), Vegard Leikvoll Moberg, Amor Layouni (Runar Hauge inn fra 66. min)

Artikkeltags