Gå til sidens hovedinnhold

Glimt-kaptein RBK-aktuell?

Artikkelen er over 13 år gammel

TV2 mener Johan Lædre Bjørdal (21) står på Rosenborgs liste over aktuelle spillere. – Han er ikke status nå, sier sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

I går kveld meldte TV2 at Glimts unge stopperkjempe skal stå på listen over aktuelle nye spillere på Lerkendal, sammen med blant andre Aalesunds venstrekant Joakim Austnes.

Sportsdirektør i den mektige trondheimsklubben, Knut Torbjørn Eggen, ønsket ikke kommentere enkeltnavn.

– Ikke nå
Da Avisa Nordland snakket med Eggen i går kveld, sa han følgende angående egersundguttens RBK-kandidatur:

– Det stemmer ikke at vi jobber med det. For å være veldig konkret har ikke vi satt igang noe med Glimt. Men det er mulig at han har vært diskutert.

– Så det blir ikke gjort noe fremstøt mot Lædre Bjørdal i dette overgangsvinduet?

– Han har ikke status nå, svarte Eggen.

Gamle stoppere
Trønderne er tilsynelatende på jakt etter stopperforsterkninger før høstsesongen og flere Champions League-kvalikkamper.

Stopperplassen har voldt trener Knut Tørum litt hodebry og 35-åringene Christer Basma, Bjørn Tore Kvarme og Vidar Riseth – som også har vært benyttet på midtbanen – har delt på oppgavene ved siden av Brøndby-aktuelle Miika Koppinen. Uruguyanske Alejandro Lago har stort sett vært avspist med 2. divisjonsfotball.

Lædre Bjørdal ble valgt til kaptein, har vært bunnsolid stort sett hele sesongen og spilt seg inn i U21-landslagstroppen i sin første Glimt-sesong.

Smigret
– Jeg er Glimt-spiller, jeg, sier Johan Lædre Bjørdal som ikke hadde hørt om den påståtte interessen TV2 meldte om.

21-åringen innrømmer at det er smigrende å bli nevnt i sammenheng med store klubber som Rosenborg. Men:

– Jeg trives utrolig godt i Glimt. Jeg svinger litt i prestasjonene, som mot Løv-Ham og nå sist, og det viktigste for meg er å spille på så høyest nivå som mulig. Jeg har ekstremt mye å gå på som fotballspiller, mener det unge kapteinen som har kontrakt i Glimt ut 2009-sesongen etter å ha kommet som Bosman-spiller fra Viking ved nyttår.