Gå til sidens hovedinnhold

Gjør comeback

Artikkelen er over 9 år gammel

Runar Berg (41) gjør seg klar til en ny sesong på fotballbanen.

Dermed har trolig Junkeren sikret seg et av årets scoop på overgangsmarkedet.

- Jeg har tenkt på dette lenge. Jeg har savnet det å spille fotball. Nå er avgjørelsen tatt, og jeg skal spille for Junkeren i sesongen som kommer. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Bodø/Glimts markedssjef.

Første trening gjennomfører han etter planen med sine nye lagkamerater i Nordlandshallen onsdag.

Ting har skjedd ganske raskt siden Junkeren-trener Tommy Hansen først fikk telefon fra sin tidligere lagkamerat.

- Runar ringte meg mandag. Jeg måtte ha en dags betenkningstid for å finne ut om vi var interessert, gliser en strålende fornøyd Hansen og legger til:

- Og ikke overraskende valgte vi å takke ja til Runars forespørsel.

Fellesskap

- Hva betyr det for dere å få en kar som Runar Berg i stallen?

- Det er fantastisk moro, og fantastisk stort for alle oss som holder på i Junkeren. Vi ønsker å få til noe fint her. Vi jobber for å utvikle unge, gode fotballspillere. At vi får med oss Runar Berg på laget er veldig, veldig gledelig, konkluderer Hansen.

Dermed er tre mann fra startoppstillingen fra cupfinalen i 1993 samlet på ett og samme lag. Høyreback og lagkaptein Ola Haldorsen er trener i Junkeren sammen med venstre indreløper Tommy Hansen. Nå er altså mannen som spilte høyre indreløper i cupfinalen, Runar Berg, klar for samme klubb.

Som om ikke dette var nok er tidligere Glimt-keeper Ragnar Berntsen ny keepertrener i Junkeren. I tillegg er den gamle spisskjempen Børre Lekang med i trenerteamet.

- Det ser veldig bra ut. Vi er mange gamle lagkamerater som tar et tak i fellesskap, medgir Tommy Hansen.

Ikke noe blaff

Hovedpersonen selv, Runar Berg, valgte overraskende å legge opp etter en hjemmekamp mot Sandnes Ulf høsten 2010. Glimt-legenden syntes det var for dumt at en aldrende veteran skulle ta spilletiden fra stortalentet Daniel Berntsen. I tillegg mente Berg at han hadde viktigere oppgaver utenfor banen. Han ville bidra med sitt til å berge Bodø/Glimt fra økonomisk ruin da ting så som mørkest ut høsten 2010.

Nå overrasker han altså igjen. Og gjør comeback i 3. divisjon.

- Dette er ikke noe blaff. Jeg ønsker å bidra. Jeg ønsker å spille godt. Jeg ønsker å spille fotball. Kan jeg være en liten inspirasjon for de andre på laget, så er det helt topp, smiler Berg.

- Har du snakket med mange om denne noe overraskende avgjørelsen

- Jeg har hatt en prat med Lasse (Runars sønn). Han syntes det var greit. Dermed ringte jeg Tommy, smiler Berg.

Ingen tvil, HÅNO-serien blir garantert en attraksjon rikere med legenden Runar Berg tilbake på banen.