Ringen er sluttet for Vegard

Vegard Leikvoll Moberg er Glimts nyeste signering.

Vegard Leikvoll Moberg er Glimts nyeste signering. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Vegard Leikvoll Moberg signerte like før seriestart sin nye treårskontrakt med Bodø/Glimt.

- Jeg er veldig glad og lettet når som alt er på plass, bekrefter den sylferske Glimt-spilleren.

- Hvordan har prosessen med å bli Glimt-spiller vært?

- Jeg fikk høre om interessen første gang i månedsskiftet januar/februar. Da var jeg innstilt på å bli i Sogndal, sier han.

- Hva gjorde at du valgte å snu?

- Sogndal ville etter hvert dyrke meg som midtstopper. Der får jeg ikke brukt alle mine beste sider som spiller. Forrige onsdag var jeg på besøk i Bodø og fikk høre mer om hvordan Glimt ønsket å bruke meg. Deres planer passer meg bedre som spillertype, og da vokste lysten til å signere for denne klubben, smiler han.

Trener Knutsens favoritt

Trener Kjetil Knutsen var meget fornøyd da signaturen til hans gamle Åsane-favoritt var på plass. - Jeg vet godt hva Vegard står for som type. Han tilfører oss profesjonalitet og vinnervilje. I tillegg er han en ekstremt god ballvinner. Han er limet i laget, skryter Knutsen.

Respekten dem i mellom er gjensidig.

- Kjetil har selvsagt vært viktig når det gjelder min avgjørelse om å bli Glimt-spiller. Jeg vet hva han står for som trener. Jeg kjenner ham godt og det gir meg en ekstra trygghet at han er her allerede. Og trygghet er viktig for meg, medgir 26-åringen som får tildelt trøye nummer seks i Glimt.

Debuterte mot Glimt

Ringen er på mange måter sluttet for en periode for Leikvoll Mobergs del.

I inngangen til 2016-sesongen var Vegard Leikvoll Moberg Kjetil Knutsens kaptein og viktigste brikke i et Åsane-mannskap som gjorde det meget godt i OBOS-ligaen.

Midtveis i sesongen ble den 190 centimeter høye midtbanespilleren solgt til Sogndal for å erstatte Babacar Sarr, som Sogndal nettopp hadde solgt til Molde.

Debuten for sin nye klubb kom noen få dager senere.

På Fosshaugane, mot Bodø/Glimt.

Hit og dit for bergenserne

Etter sesongslutt 2016 forsvant Glimts assistenttrener, Tom Mangersnes hjem til Bergen. Etter hvert takket han ja til å bli assistenttrener i Åsane, samtidig som han også skal jobbe med kampanalyse for Sogndal. Glimt måtte han en ny mann inn i trenerteamet, og valget falt til slutt på Kjetil Knutsen.

Bergenseren som etter sesongslutt 2016 forlot trenerjobben sin i Åsane.

Nå har Knutsen endelig fått på plass sin mann i Glimt-troppen, i form av sine gamle kaptein fra Åsane.

Lang link til Sogndal

Bare for å gjøre bilde helt komplett. Første spiller fra Sogndal i Glimt-drakt var den gamle høyrebacken Gunnar S. Håre.

Håre scoret tidenes første seriemål på øverste nivå i norsk fotball på Aspmyra. Scoringen kom i andre serierunde mot HamKam og var av det spektakulære slaget. Håre hamret ballen i krysset fra nærmere 30 meter.

Glimt vant til slutt 2-0, etter at Sturla Solhaug punkterte kampen. Jan Halvor Halvorsen hentet i sin tid inn publikumsfavoritt, Henrik Furebotn, fra Sandnes Ulf. Også han med en fortid fra Sogndal.

Foran denne sesongen har Glimt hentet Kristian Fardal Opseth på lån fra trener Erik Bakkes klubb. Nå har altså Glimt kjøpt Vegard Leikvoll Moberg fra samme klubb.

- Ting er i ferd med å falle på plass for oss. Det har vært en krevende jobb, og det har tatt tid, sier Aasmund Bjørkan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken