Første kvinnelandskamp på Aspmyra

Til Bodø. Tromsdalen-jenta June Pedersen spilte en sesong i Grand før hun dro til Umeå. Lørdag spiller hun landskamp for Norge på Aspmyra.

Til Bodø. Tromsdalen-jenta June Pedersen spilte en sesong i Grand før hun dro til Umeå. Lørdag spiller hun landskamp for Norge på Aspmyra. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det er en godt bevart hemmelighet at det skal spilles landskamp på Aspmyra førstkommende lørdag.

DEL

Men det skal det altså. Motstander er våre erkerivaler i Sverige, men vi får verken se Zlatan Ibrahimovic eller Fredrik Ljungberg på Aspmyra. Derimot er det ungdomslandslagene for kvinner som skal møtes til privatlandskamp. Når de skandinaviske landene spiller innbyrdes i dameklassen, er landene blitt enige om å heve alderssgrensen til 23 år slik at det er en U23-landskamp som er lagt til Bodø.

Glimt og Grand. Dette blir første gang vi kan oppleve en kvinnelandskamp i Bodø. Teknisk arrangør er Bodø/Glimt og Grand i samarbeid. Glimt har hovedansvaret for avviklingen på Aspmyra, mens Grand har ansvaret for salg. Hovedarrangør er Norges Fotballforbund.

Landslagstrener Gøril Kringen (Trondheims/Ørn) har tatt ut et meget urutinert lag. De 18 spillerne i troppen har til sammen bare 44 ungdomslandskamper. Til sammenligning har de svenske jentene spilt 144 U-landskamper.

Toppscorer. De som følger den norske toppserien, vil kjenne igjen de fleste jentene. Den kanskje mest interessant spilleren er Arna/Bjørnars Elise Thorsnes som ble norsk toppscorer i fjor med 19 mål. I år har det gått litt tråere for bergensjenta som bare har gjort fem toppseriemål.

Den av U23-spillerne som har gjort flest toppseriemål i år, er Fløyas Anneli Giske med sju. Med i troppen har hun for øvrig fjorårets klubbvenninne Runa Vikestad som vi sist så i Nordlandshallen 14. august. Men da som Kolbotn-spiller.

En annen U23-spiller som er godt kjent fra den norske serien, ser Askers Lisa-Marie Woods. Et annet kjent navn er Anna Bettina Langlo Jevne fra Røa, men hun er kanskje mer kjent fra sin rolle i TV-såpen "Hotel Cæsar."

Klepp og Asker har fire spillere hver i troppen, Kolbotn tre og Trondheims/Ørn to, mens Strømmen, Fløya, Arna/Bjørnar, Røa og Umeå har en spiller hver.

Åseng ute. U23 er landslaget hvor tidligere Grand-stopper Camilla Åseng spilte fast. Men Åseng er ikke tatt ut til kampen i Bodø fordi hun er flyttet til USA hvor han skal studere og spille fotball i minst ett år. Men lørdagens kamp blir likevel ikke helt uten lokale innslag. June Pedersen fra Umeå som var spiss i Grand i 2005, er nemlig uttatt til sin fjerde ungdomslandskamp for Norge.

Både det norske og det svenske laget kommer til Bodø torsdag. Begge lagene som trene både torsdag og fredag, mens kampen spilles lørdag ettermiddag.

Artikkeltags