- Forstår Northug

Ørjan Berg brukte mye tid på å fortelle medlemmene i BNFs karriereforum om planene for "Artic Edge" på Rønvikfjellet i Bodø. Her sammen med møteleder Tom Steffensen.

Ørjan Berg brukte mye tid på å fortelle medlemmene i BNFs karriereforum om planene for "Artic Edge" på Rønvikfjellet i Bodø. Her sammen med møteleder Tom Steffensen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Ørjan Berg samlet rundt 40 medlemmer i BNFs karriereforum til møte onsdag. Petter Northug, Nils-Arne Eggen og hotellplanene på Rønvikfjellet var noen av ingrediensene.

DEL

Anledningen var at den tidligere Bodø/Glimt-, Rosenborg-, Wettingen-, 1860 München- og FC Basel-spilleren stilte opp på et møte i regi av Bodø Næringsforums (BNF) Karriereforum. Foran rundt 40 tilhørere fortalte Berg om sin fotballkarriere og overgangen til en karriere som forretningsutvikler.

Til Monaco

Berg dro tilhørerne tilbake til da han som 18-åring havnet på prøvespill i den franske storklubben Monaco. Etter å ha vært på prøvespill en gang, ble Berg invitert ned på nytt og skrev da under en amatørkontrakt med klubbens akademi.

- På akademiet måtte jeg enten bevise at jeg var god nok, eller så ble jeg satt på første fly hjem. Det endte med det siste, og for første gang i min karriere møtte jeg motgang. Ingen tvil om at det var vanskelig som 18-åring å komme til et helt nytt land med et språk jeg ikke behersket, men motgangen var viktig læring for meg, fortalte Berg.

Rosenborg

På spørsmål fra møteleder Tom Steffensen i BNFs Karriereforum om hva som hadde vært høydepunktene i karrieren, hadde Berg mange ting å trekke fram fra en lang og innholdsrik karriere. Blant opptredner på Scandia Cup, spill for Bodø/Glimt, var det likevel et eventyr på Lerkendal som var det gjeveste for eldstebror Berg.

- Champions League med Rosenborg er nok det største.

Noe av det Berg trakk fram med Champions League-eventyret på Lerkendal, var Nils-Arne Eggens evne til å ufarliggjøre møter med toppspillere fra Tyskland, Spania og Italia.

- Eggen kunne ikke uttale navnene til de største fotballstjernene i verden. Det var med på å ufarliggjøre hele greia, fortalte Ørjan Berg.

- Skjønner Northug

Uoppfordret trakk han også fram hvordan han som idrettsutøver opplevde å måtte stå til rette for media - og sammenlignet det med reaksjonene som kom etter at Petter Northug nektet å snakke med pressen etter 30 kilometeren under OL i Vancouver.

- Jeg skjønner Petter Northug. Hadde jeg fått en mikrofon i trynet fem minutter etter kampslutt, ville jeg også gått rett forbi. Heldigvis hadde vi muligheten til å surmule en halvtime i garderoben før vi måtte svare på spørsmål fra media, sa en ærlig Ørjan Berg.

Foruten å se tilbake på en lang og innholdsrik karriere, var hovedfokuset under møtet hos Bodø Næringsforum å få presentert Arctic Edge - prosjektet på Rønvikfjellet som inneholder hotell, aktivitetspark, utendørs amfi og mere til.

Les mer om Ørjan Bergs framtidsplaner i papirutgaven av Avisa Nordland torsdag.

Artikkeltags