- Et tilbud du ikke kan si ja til

Børre Arntzen.

Børre Arntzen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Les hva Børre Arntzen mener om at Glimt tilbyr kaptein Christian Berg lønnsnedgang på flere hundre tusen kroner i året. Hva mener du? Si din mening.

DEL

– Vi vil gjerne ha deg med videre, og tilbyr deg en ettårskontrakt med flere hundre tusen mindre i lønn i året enn du har i dag.

Christian Berg har vært Bodø/Glimts desidert beste spiller så langt denne sesongen.

Det var også konklusjonen etter styrets evaluering som ble gjennomført sist søndag.

Denne evalueringen danner utgangspunktet for hvilke spillere som står uten kontrakt etter årets sesong klubben ønsker å ha med videre.

Glimts direktør Bjørn Tore Hansen fikk klarsignal til å innlede forhandlinger med kapteinen, og presterte å starte med å tilby en lønnsnedgang flere hundre tusen i året.

Før vi ser litt på det økonomiske i dette tilbudet må ha klart for oss hvilken spiller vi snakker om her: Christian har som nevnt vært den klart beste i 2012.

Han er en lederskikkelse som tar ansvar for klubb og lag på og utenfor banen.

Han er den eneste, kanskje sammen med Tommy Knarvik, som har brystkasse og er tøff og rutinert nok til å endre et kampbilde som er i ferd med å snu seg i Glimts disfavør.

Han er også den eneste som har den nødvendige pondusen i spillergruppa.

Christian er en spiller med hjertet sitt og sjela si i Bodø/Glimt. Han bryr seg om klubben langt ut over hva man med rimelighet kan forlange. Han er bodøgutt og et forbilde.

Det ville derfor vært en gladsak av dimensjoner om Glimt kunne annonsert at kapteinen blir med en periode til.

I stedet leser vi i her i avisen at forhandlingene har strandet og at avstanden er stor mellom klubbens tilbud og hva som kan aksepteres av spilleren. Christian Berg har den høyeste lønna av alle spillerne i klubben, og tjener betydelig mer enn nummer to på lista.

Han er den eneste som lønnes ut fra et lønnsregime som heldigvis er forlatt, et regime som var én av grunnene til at klubben hadde store økonomiske problemer for kun kort tid siden.

Likevel er det komplett uforståelig at Glimt ikke har greid å komme til enighet med klubbens mest sentrale spiller. I stedet for å starte forhandlingene på et gammeldags vis med et tilsynelatende ufravikelig krav om nedgang i lønn, burde klubbens ledelse, sammen med Nordlandsglimt, satt sammen en pakke som man visste ville holde for Christian.

Han kjenner nemlig klubben så godt at han vet at justeringer må til. Det hører også med i bildet at Glimt ikke er noen spesielt attraktiv klubb på spillermarkedet for tiden, og får flere klare tegn på det i jakten på forsterkninger.

Det vil derfor by på store problemer å erstatte en kapasitet som Christian.

Forhåpentligvis skjer det en positiv utvikling i denne saken i løpet av noen uker. Hvis ikke, bør styret i klubben gjennomføre en ny evaluering – denne gangen av den administrative ledelsen. Kanskje det kan være grunnlag for en lønnsjustering der også?

Børre Arntzen

- Enig med Arntzen? Si din mening i kommentarfeltet under:

Artikkeltags