En overgang som smakte

Artikkelen er over 14 år gammel

Runar Berg mener Bodø/Glimt har gjort århundrets scoop ved å sikre seg Erik Hoftun. Nå legger de helgule ut agnet etter Harald Brattbakk.

DEL

– Klubben har gjort århundrets scoop. Dette kan nesten sammenlignes med å vinne i lotto. Det føles nesten litt uvirkelig at vi skal få se Erik Hoftun i gul drakt, oppsummerer en meget fornøyd Runar Berg.

Glimt-veteranen ble med Tord Kolstad til Trondheim for å overtale eliteseriens mest respekterte midtstopper til å flytte nordover. Det lyktes han med til fulle.

Eliteseriens beste. Han er overbevist om at Hoftun kommer til å tilføre Bodø/Glimt veldig mye både på og utenfor banen.

– Selv om Hoftun er 36 år, så er han fortsatt eliteseriens beste midtstopper. Dette vil bli en inspirasjon for hele klubben både på og utenfor banen, hevder Berg.

– Har du selv gått ned i lønn for at Bodø/Glimt skulle få råd til å sikre seg Hoftuns underskrift?

– Jeg skulle gjort mye for å få han til Bodø/Glimt. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere, humrer Berg.

SMS-terror. Nå retter Bodø/Glimt øynene mot en annen Rosenborg-veteran. Nemlig Harald Brattbakk. En kar som garantert kommer til å drive sin egen private lobbyvirksomhet for å få nettopp Brattbakk til Bodø, er Erik Hoftun.

– Han skal pepres med telefoner og sms fra Runar Berg og meg selv. Han er fortsatt knallgod på trening og har masse å bidra med i eliteserien. Det skal han få bevise i Bodø/Glimt, humrer Erik Hoftun, som hadde en meget hektisk dag i går.

I dag møter han sine nye lagkamerater for første gang på trening, og han gleder seg som en unge.

– Det kribler i magen allerede. Jeg er kjempe happy over å være klar for Bodø/Glimt. Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang. Jeg har vært 11 år i Rosenborg. Der trakk vi så vidt på skuldrene i garderoben etter en seier i eliteserien. Det skal bli utrolig moro å gå "bananas" i garderoben etter en seier igjen, slår Hoftun fast.

Runars ære. Rosenborg-legenden var så godt som klar for Sundsvall, da overgangen ble stoppet i siste liten. Mannen som stoppet overgangen heter Runar Berg.

– Runar torpederte meg med sms og oppringninger da jeg nærmet meg en enighet med Sundsvall. Han ba meg utsette avgjørelsen en eneste dag, slik at Bodø/Glimt fikk tid til å snakke med meg. Han skal ha en stor del av æren for at jeg nå er klar for Bodø/Glimt, sier Hoftun og fortsetter.

– Samtidig viste Sundsvall stor forståelse for at valget mitt ble som det ble. Akkurat det er jeg takknemlig for. Jeg var jo på det nærmeste klar for dem.

Dialog i gang. Søndag debuterer 36-åringen for sin nye klubb mot Viking. Alle papirer er underskrevet av Rosenborg, Hoftun og Bodø/Glimt og sendt til NFF. Rosenborg-legenden har signert en et og et halvt års kontrakt med opsjon på enda en sesong med de helgule. Dermed kan de helgule trappe opp jakten etter en annen Rosenborg-profil.

– Vi er interessert i Brattbakk. Det legger vi ikke skjul på, bekrefter en fornøyd Glimt-leder, Tord Kolstad.

– Har dere snakket med Rosenborg om denne interessen?

– Ja, det har vi.

– Har dere snakket med Brattbakk?

– Det har vi også gjort, men jeg tviler sterkt på at vi rekker å få han spilleklar til søndagens kamp, erkjenner Kolstad.

Avisa Nordland kom ikke i kontakt med Harald Brattbakk i går kveld.

Artikkeltags