De er best i Nord-Norge

Den yngre garde. Den yngre garde sto for sju av ni individuelle B&OI-gull under NNM. Bak: Petter Jakola (H21-) og Heidi Jensen (D17-20). Foran: Espen Samuelsen Skiri (H15-16), Amund Kleist Godal (H13-14) og Nora Marie Irgens (D13-14). Foto: Anders Bergundhaugen

Den yngre garde. Den yngre garde sto for sju av ni individuelle B&OI-gull under NNM. Bak: Petter Jakola (H21-) og Heidi Jensen (D17-20). Foran: Espen Samuelsen Skiri (H15-16), Amund Kleist Godal (H13-14) og Nora Marie Irgens (D13-14). Foto: Anders Bergundhaugen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

B&OIs orienteringsløpere forsynte seg grovt av medaljene under Nordnorsk mesterskap på hjemmebane.

DEL

I forkant av mesterskapet knyttet det seg mye spenning til hvorvidt arrangørklubbens unge løpere kunne hamle opp med sterke Tromsø-navn i herrenes eliteklasse.

Ett sekund

Allerede under fredagens sprint besvarte Petter Jakola det spørsmålet ved å slå Gjermund Urset med knappest mulig margin.

– Det var ikke mer enn det må være, smilte Jakola etter å ha klokket inn sekundet foran sin meritterte konkurrent.

– Jeg har aldri slått ham før, for da jeg tok min første NNM-tittel i Tromsø i fjor, var han involvert i løypeleggingen, og stilte derfor ikke til start, forklarte fredagen s vinner.

Sår i gleden

Skåret i gleden for Jakolas del var et kutt under foten, som han fikk kjenne på natt til lørdag. Det tvang ham til å kaste inn håndkleet før lørdagens langdistanse.

Heller ikke Håvard Irgens, som har vært en del plaget med skader, og derfor sto over fredagens øvelse for å spare seg til lørdag, fikk deltatt som planlagt. En strekk under oppvarmingen satte ut det andre av vertsklubbens sterkeste kort på langdistansen.

Dermed var bordet dekket for Urset og en gammel kjenning av o-miljøet i Bodø: Carl Henrik Bjørseth.

Gammel kjenning

– Det er rart å delta her som Tromsø-løper, måtte den tidligere landslagsløperen fra Bodø medgi.

Men så er det da gått noen år siden han flyttet.

– Det er åtte år siden kona begynte i turnus i Tromsø, så i år tenkte jeg at det begynte å bli på tide å løpe for BUL, forklarte 45-åringen.

Fredagens øvelse fikk fram minnene hos Bjørseth.

– Mitt første o-løp ble gjennomført i akkurat det samme området, for 36 år siden. Da var terrenget et annet. Sivilisasjonen sluttet ved Hunstadringen, mimret Bjørseth som ble nummer tre i gatesprinten omkring universitetet, og som kun ble slått av klubbkamerat Urset på lørdagens langdistanse.

Alltid jevnt. I alt vant B&OI-løperne ni individuelle NNM-titler i helgen. Den som jublet mest, var trolig Espen Samuelsen Skiri.

Etter den meget spennende avgjørelsen i H15-16 lørdag, feiret han med et avkjølende bad i godværet på Heggmoen.

– Veldig artig å få det til her, konstaterte han da han kom opp av vannet.

14 sekunder skilte ned til Lars Solli fra Mo OK på andreplass. Treer Lars Jørgen Nordmo Ingdal fra Mellemsbygd var 19 sekunder bak.

– Så jevnt pleier det nesten alltid å være, røpet Samuelsen Skiri.

Men etter eget utsagn skjer det ikke så ofte at han trekker det lengste strået.

– Neri, sånn bruker det nesten aldri å være. Sist gang jeg vant en øvelse i NNM, var i 2011. Siden har jeg alltid vært et noen sekunder bak, forklarte Samuelsen Skiri, som var godt fornøyd også da han ble nummer tre på sprinten fredag.

Dobbeltmestere

To B&OI-løpere presterte å vinne begge helgens individuelle løp. Heidi Jensen i D17-20, og Nora Irgens i D13-14.

Sistnevnte var spesielt fornøyd med fredagens løp.

– Fordi tiden ville ha holdt til pallplass også blant guttene. Vi løper en del sammen på trening, og som regel er jeg et godt stykke bak, forklarte Irgens, som ikke var like tilfreds med lørdagens løp, men som likevel vant med drøye tre minutters margin.

Her kan du se alle resultatene fra NNM.

Artikkeltags