Camitz overtar Grand

Artikkelen er over 12 år gammel

Etter tre års pause er Ulf Camitz tilbake på fotballbanen. Men denne gang kan han forsikre at han ikke blir spillende trener...

DEL

Den snart 46-årige svensken har bare sett Grand i én kamp i år.

Men han er allerede fast bestemt på at laget skal ta et nytt steg mot norgestoppen i løpet av den kommende sesongen.

– Laget ligger på 3. plass i 1. divisjon, så lista er allerede lagt ganske høyt, innrømmer mannen som skal trene Grand i 2007.

Godt med pause. Høsten 2003 ga han seg som trener i Steigen. Da hadde han drevet med seniorfotball sammenhengende i 28 år.

Camitz har vært toppspiller blant annet i Strømsgodset og tidligere trent FK Lofoten opp og ned fra 1. divisjon og hatt Fauske/Sprint og Steigen på nivået under.

– Det har vært godt å få en pause, og jeg tror det også det kan ha gjort meg til en bedre trener. Nå har jeg fullt oppladede batterier igjen. Hvis ikke, ville jeg aldri påtatt meg jobben, sier Camitz.

– Var det vanskelig å takke ja?

– Vi har jo to små barn, så jeg måtte jo ta noen runder med familien først. Jobben virket hele tiden veldig interessant. Men det som fikk det til å tippe over i et ja var det første møtet med jentene. Det var utrolig positivt og virkelig motiverende.

Toppidrett. Han har bare sett én seriekamp med Grand i år – mot Bamble for en drøy uke siden.

Men i det siste har han fulgt laget en god del på trening. Det har også vært en del møteaktivitet både med klubbledelsen og spillerne. Og han mener det Grand holder på med rent arbeidsmessig ikke står tilbake for det Glimt og BHK gjør.

– Dette er jo toppidrett. Vi har jo flere spillere som er med på aldersbestemte landslag, og disse jentene trener mye mer enn det jeg har opplevd før blant mine spillere, sier Camitz som ikke tror det er noen vesentlig forskjell på å drive dame- og herrefotball.

– Det måtte i så fall være at du definitivt ikke blir spillende trener denne gangen?

– Nei. Men jeg håper å få være med på en del treninger slik at jeg får holde meg litt i form, sier den ungdommelige 45-åringen.

Håper på opprykk. Grand ligger for øyeblikket på 3. plass i 1. divisjon. Laget skal etter sesongslutt ut i kvalifisering for toppserien. Camitz håper det er et elitelag han overtar når John Aksel Sandbakk gir fra seg stafettpinnen.

– Har laget noe å gjøre i toppserien?

– Alle som rykker opp til toppserien erfarer at det er stor forskjell på divisjonene. Vi får prøve å forsterke laget så mye som mulig. Og holder det ikke til å klare seg, er vi en erfaring rikere. Og så får vi i stedet rykke opp igjen året etter, sier den kommende Grand-treneren.

Forgjenger Sandbakk har det siste året vært heltidsansatt i klubben, som trener og spillerutvikler. Ulf Camitz var ikke interessert i en fulltidsjobb: – Jeg tror Grand har bedre ting å bruke penger på enn å ha meg i full stilling.

Artikkeltags