Onsdag i forrige uke fikk Bodø Barbarians-spillerne gladnyheten ingen forventet.

De er to av 25 spillere som er tatt ut til å representere Norge i Scandinavian Rugby League Cup i månedsskiftet juli/august. Der venter kamp mot Sverige og Danmark.

At det kom som en stor overraskelse, er det ingen tvil om.

– Det kom som et lite sjokk. Jeg hadde et mål om å spille meg inn på landslaget til neste år, men hadde aldri sett for meg å klare det denne sesongen, sier Sundsfjord.

Har jobbet steinhardt

Trolig var det to gode kamper mot Porsgrunn Pirates – hvor landslagstreneren spiller – som sikret playmakeren innpass på det norske landslaget.

– Det blir artig

Å spille for landet sitt er jo det største man kan gjøre i enhver idrett, sier 23-åringen, opprinnelig fra Drevvatn.

Han begynte å spille rugby like etter at Bodø Barbarians oppsto på tampen av fjoråret.

– Det er ikke en svakhet for sporten at en som har spilt rugby i kun seks måneder spiller seg inn på landslaget?

– Vi må bare innse at rugbymiljøet ikke er så stort. Og det er klart. Jo, flere som holder på med en idrett, jo vanskeligere er det å komme på landslaget. Men det skal sies at jeg har jobbet steinhardt for å klare dette. Derfor er det morsomt å se at det har gitt resultater.

Australier for Norge

Da er Reece Prossers historie mer spesiell. I januar valgte mannen fra Perth i Australia å ta turen til andre siden av jordkloden for å jobbe. Vel fremme i Bodø begynte han å spille rugby.

Seks måneder senere er han altså tatt ut på landslaget. Det norske landslaget.

– Der var en litt artig og merkelig regel som tilsa at jeg kunne spille for Norge, sier Prosser.

Men regelen har en bakside. Nå har han brent alle bruer i forhold til å kunne spille for sitt eget hjemland. Uten at det er en voldsom stor risiko å ta.

Australia er nemlig en av verdens beste rugbynasjoner.

– Jeg er mer enn stolt av å kunne representere Norge. Det er et fantastisk land og jeg har mange gode opplevelser herfra. Jeg har tatt en avgjørelse og jeg står hundre prosent for det.

Rugbyfamilie

Det at det unge bodøklubben nå kan skilte med to landslagspillere, mener Prosser er alles fortjeneste.

– Dette er mye mer en lagseier, framfor en individuell seier. At dette var jeg som ble tatt ut var en eneste stor bonus. Mange andre fortjener det like mye. Vi er som en eneste stor rugbyfamilie, smiler australieren.