Gå til sidens hovedinnhold

Her signerer Norges beste for bodølag

Artikkelen er over 6 år gammel

Futsallaget Hulløy satser hardt på å rykke opp til eliteserien kommende sesong. Nå har de signert kontrakt med Kenneth Rakvaag, som blir spillende trener.

Rakvaag er ingen hvem som helst i futsalnorge. Han kommer rett fra proffspill i Italia, og har vært med i samtlige landslagstropper i futsal som har vært.

- Timingen på dette var god. Mot slutten av oppholdet i Italia har jeg slitt med en skade, så vi ble enige om å avslutte kontrakten. Jeg har vært i Trondheim på Rosenborg-klinikken for å bli frisk. Det fikk jo selvsagt Arne med seg. Det hadde ikke vært noen andre 1. divisjonsklubber som hadde vært aktuelt. Jeg har fått med meg entusiasmen i Hulløy, og det er morsomt å bidra når man merker engasjementet, sier Kenneth Rakvaag.

Fornøyd

Styreleder i FC Hulløy, Arne Skoglund, er naturlig nok meget godt fornøyd med signeringen av Rakvaag, som har signert en 30-prosentsavtale.

- Man finner få i Norge med den erfaringen, og det fokuset på futsal, som Kenneth har. Både på og utenfor banen. Det er jo greit å få en landslagskeeper i mål. Han er den største profilen vi har i Norge, og er regnet som Norges beste spiller, sier Skoglund.

 

I fjor røk Hulløy i eliteseriekvaliken. I år er målet soleklart, opprykk. Kvaliken spilles til og med på hjemmebane i mars.

- Vi var nært i fjor, og har fått erfaring nå. Vi vet hvilket nivå vi må på for å rykke opp, sier Skoglund.

Europacup

Han har store drømmer om et futsaleventyr i Bodø.

- Vi vil opp i toppen av eliteserien. Det er mulig jeg tar ekstremt hardt i, men jeg ønsker at vi på sikt skal komme oss ut i Europa også, sier Skoglund.

Kenneth Rakvaag har vært med i europacupen flere ganger med Vegakameratene. Han tror ikke at det er en umulig oppgave.

- Jeg tror at det kan gå. Det er på tide at vi får en ordentlig futsalsatsning i Norge, etter at Vegakameratene har hatt en liten opprydning. De satser vel ikke så mye som før, sier Rakvaag.

Skal spille

Nå først skal han bli spilleklar for lårskaden som har holdt han ute en stund. Trolig blir han å spille for en eliteserieklubb fram til nyttår, før han blir Hulløy-spiller.

Trenerrollen i Hulløy tar han over umiddelbart.

Han har rundt 50 landskamper for Norge, og har vært med i samtlige landslagstropper. Kun to kamper har han sett fra benken.

Rakvaag har tidligere spilt landskamper i Bodøhallen, og har deltatt på Hulløy Cup to ganger.

I helga skal han følge lokale spillere i Stordalen Cup i futsal.

- Det er mye talent her, men det er viktig å finne toveisspillere. Man kan ikke la være å løpe defensivt i futsal. Allsidighet er viktig, slår Rakvaag fast.

- Siden dere skal rykke opp. Blir det flere spillersigneringer for Hulløy?

- Det kan godt hende at det kommer noen flere spillere ja, sier Rakvaag hemmelighetsfullt, vel vitende om at han kjenner de fleste spillerne i Norge.

Kontrakten hans med FC Hulløy går ut 2016.

Kommentarer til denne saken