Samarbeider om både sponsor og fotball

Foto: Stian Høgland, Avisa Nordland

Foto: Stian Høgland, Avisa Nordland Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Få AN+ i åtte uker for bare 99 kroner!

SKS forlenger samarbeidet med Fauske/Sprint og IK Grand Kraftkonsernet SKS ønsker å legge til rette for fortsatt vekst og rekruttering for barn- og breddeidretten i Salten-regionen.

- Barn og breddeidrett er viktig for oss. Både Sprint og Grand er gode eksponenter for det. For oss som generalsponsor er det morsomt å se at klubbene har funnet sammen, og nå har et samarbeid, sier konsernsjef Steinar Pettersen.

Fotballskole og serieåpning

Førstkommende lørdag arrangeres «SKS fotballskole» på Fauske for jentespillere fra Salten-distriktet, født i perioden 2000–2009. Her er det over 100 påmeldte, fra stort sett hele Salten.

Begge klubbene stiller med instruktører, Grand med sine damespillere, som senere på dagen spiller treningskamp mot Toppserielaget Medkila.

Grand har i tillegg, som an.no tidligere har skrevet, valgt å spille serieåpningen i 1. divisjon kvinner til Fauskes nye storstue, «SKS Arena».

Betyr mye

For både Fauske/Sprint og Grand betyr forlengelsen av samarbeidet mye. SKS har vært generalsponsor for Sprint i ni år, og starter på sitt 17. år i Grand.

- Vi er selvsagt kjempefornøyd med dette. Det å ha en lokal partner, som er så lojal, finnes det ikke mange av. Det er ingen garanti i dag at man får seg generalsponsor, så vi er stolte over at SKS ønsker å være med videre i Sprint, sier Tom Erik Lund, avtroppende daglig leder, og A-lagstrener i klubben.

Vidar Stormo i Grand drar betydningen av sponsoravtalen langt.

- Uten det SKS har bidratt med kunne ikke vi hatt den bredde- og jentesatsingen vi har hatt de siste årene. 17 år er ingenting, og vi tar gjerne 17 nye år, gliser han.

Egen arena

At de nye avtalene ble presentert i den flunkende nye fotballhallen på Fauske, var ikke tilfeldig.

- Vi er veldig stolte over at vi nå kan stå i denne hallen. Det er fire år siden vedtaket ble gjort om at vi skulle sponse hallen, men vi var aldri sikker på at den faktisk kom til å bli en realitet før den åpnet for to måneder siden, sier Andreas Opheim i SKS.

- Men vi skal ikke ha æren for at det har blitt en hall. Det er det Sprint som skal ha. De har gjort en fantastisk jobb, roser konsernsjef Steinar Pettersen.

- Det er ingen tvil om at denne hallen aldri ville blitt satt opp uten SKS, sier Tom Erik Lund, som har jobbet med fotballhallen i flere år.

Artikkeltags