Bjørkan optimist, stallen uavklart

Artikkelen er over 14 år gammel

Aasmund Bjørkan har fått sprøytebehandling av sine vonde knær og håper kuren kan berge fotballkarrieren. Men kantspilleren er én av mange uavklarte faktorer for nytrener Ola Haldorsen.

DEL

Bjørkan har slitt med "Jumper's knee" i begge knærne siden i september i fjor. Dersom han ikke blir kvitt plagene i god tid før neste sesong, har han spilt sin siste fotballkamp på toppnivå.

En operasjon vil sette ham ut av spill en hel sesong og er dermed utelukket. Som Avisa Nordland skrev i slutten av november, er kantspillerens siste mulighet en nyutviklet sprøyteur som har vist seg å ha positiv effekt på denne typen skade.

Traff skaden.

Kuren er så fersk at den ennå ikke har noen vitenskapelig dokumenterte resultater. Men ettersom den regnes som helt ufarlig med tanke på bivirkninger, var Bjørkan i forrige uke i Oslo og fikk satt sprøyter i begge knærne.

Det er ennå for tidlig å si om de vil ha den ønskede effekten. Men kantspilleren velger å være optimist.

– De fant med én gang ut hvor jeg har vondt, og de traff på skadestedene med sprøytene. Da er det håp, sier Aasmund Bjørkan.

Flere behandlinger.

Han kan ennå ikke melde om noen bedring. Men etter én uke med hvile og én uke med forsiktig trening vil Bodø-væringen teste knærne gradvis.

Hvor bra det kan bli, vet han lite om.

– Mange av dem som har vært inne trenger flere omganger med sprøytene for å bli helt bra. Problemet er å komme seg til samme sted som de svenske legene som er de eneste som gjør denne jobben, sier Aasmund Bjørkan.

Mye uavklart.

Trenertrioen Ola Haldorsen, Jan Erik Bjerk og Tor-Arne Aga startet i går jobben med å sy sammen 2005-stallen.

I den prosessen skal Glimt ta stilling til eventuelt nye avtaler for Per Ivar Steinbakk og Titten Stensland som har kontrakter som utløper ved årsskiftet. Man skal kartlegge stallen og blinke ut hvor det er størst behov for forsterkninger. Og trenerne skal etter beste evne forutse om de kan regne med Aasmund Bjørkan og Trond Fredrik Ludvigsen til neste år.

Skjevt ut.

Ola Haldorsen innrømmer overfor Avisa Nordland at Glimt er kommet skjevt ut sammenlignet med de fleste av konkurrentene i eliteserien.

– Vi har en jobb å gjøre i tiden som kommer. Men jeg er sikker på at vi skal komme i mål.

– Hva skjer på høyre kant dersom Bjørkan ikke blir frisk og Ludvigsen forsvinner?

– Da har vi uten tvil en utfordring. Men ut fra de signalene jeg har fått, tror jeg ikke vi havner i en sånn situasjon, sier Ola Haldorsen.

Molde-spiller Stig Arild Råket, som trente med Glimt før helgen, kan fortsatt bli Glimt-spiller. Glimt og Råket er enige om å komme tilbake til saken før julaften

Artikkeltags