Gå til sidens hovedinnhold

Begravde stridigheter

Artikkelen er over 18 år gammel

Om to uker står Grand-hytta og den gamle pausegarderoben på sine permanente plasser ved kunstgresset på Aspmyra.

To år etter at utbyggingen av Aspmyra krevde flytting av Grands klubbhytte får klubben endelig et permanent tilholdssted igjen.

- Vi har kommet fram til en løsning jeg føler alle parter kan si seg fornøyd med. Grand-hytta får sin egen faste plass i tilknytning til kunstgressbanen. I tillegg får vi flyttet den gamle pausegarderoben slik at den kan benyttes av lagene som spiller kamp. De vil bli plassert i svingen nærmest flyplassen, forteller en fornøyd Gunnar Carlsen i Bodø/Glimt.

Prisen halvert.

Første gang partene hentet inn pris på flyttingen kom regningen på 300.000 kroner. Takket være hyggelig drahjelp fra en av Bodø/Glimts sponsorer, Nordland Entreprenør, er prisen nærmest halvert.

- Det koster rundt 170.000 kroner å få denne jobben gjort. Av disse kommer Bodø kommune med et tilskudd på 80.000 kroner. Av det resterende beløpet betaler Bodø/Glimt to tredjedeler, mens Grand bidrar med en tredjedel. Dermed har vi løst denne oppgaven på en måte som tilfredstiller alle parter, mener Bodø/Glimts daglige leder.

Dusj på sikt.

Bodø kommune og Grand støtter Carlsens entusiasme.

- Vi er Grand er selvsagt svært fornøyd med endelig å få en fast plass til Grand-hytta integrert på Aspmyra. At vi bidrar med litt midler for å få dette i orden, er mye bedre enn at hytta aldri fikk sin egen plass, mener Terje Strand.

Arne Vinje fra Bodø kommune sier seg også fornøyd med løsningen.

- Det viktige for oss var å få på plass en pausegarderobe til lagene som spiller kamp på kunstgresset. Det har vi nå fått til. På sikt håper vi selvsagt å kunne tilby dusjmuligheter så nært banen som mulig, men det problemet er noe vi må løse ved en senere anledning. Per i dag har vi utformet en avtale med Bodø/Glimt som sier at lagene som skal dusje etter kamp benytter seg av dusjene Bodø/Glimts a-lag bruker på sine hjemmekamper, konkluderer Vinje.

Skulle dekke flyttingen.

Avtalen som i sin tid ble inngått mellom Aspmyra eiendomsutvikling og Bodø kommune, da Bodø/Glimt fikk kjøpe Aspmyra stadion, sa at Aspmyra eiendomsutvikling skulle dekke kostnadene for flyttingen av den gamle pausegarderoben. Slik ble det altså ikke.

- Dessverre finnes det ikke midler til dette i Aspmyra eiendomsutvikling. Ved å dele på utgiftene fant vi en tilfredstillende løsning for alle parter. Også for Grand-hytta. Og det er jo nettopp det som er det viktigste, slår Gunnar Carlsen fast.