Gå til sidens hovedinnhold

Spørsmål til vaksineansvarlig i Bodø kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

1. Bodø kommune har klaget på at flere ikke har møtt til time for vaksinering. På dette grunnlaget er det viktig å få opplyst hvordan innkallingen gjennomføres, og er det seriøst vurdert at alle eldre er i stand til å hente informasjon på tildeling av time. I praksis virker det som om dette ikke er tilfelle. Har lest at kommunen opplyser at de ikke hadde rutiner for dette, med begrunnelse i en kort forberedningstid. Dette virker lite troverdig da det er kjent at det har blitt arbeidet i mange måneder med å utvikle vaksiner Så kommunen har hatt måneder til å kunne forberede en prosedyre for vaksineringsprogrammet. Tror Bodø kommune har glemt at det kan være mange over 80 år som ikke kan hente ut informasjon, og ikke benytter telefon på samme måte som den yngre generasjon. Det kan ikke være vanskelig å lage en reserveliste på personer som kan møte på kort tid, istedenfor for å kalle inn personell fra teknisk etat.

2. Kjenner til at Bodø kommune fortsatt ikke har fulgt prioriteringen av vaksinering etter retningslinjene til FHI. Flere utenfor prioriteringsliste til FHI har blitt vaksinert, etter de opplysninger jeg har mottatt. Ektepar blir vaksinert samtidig, selv om begge ikke er innenfor prioriterte alderstrinn. Flere under prioritetsalder er blitt vaksinert, det er også blitt observert på tv innslag.

3. Når time for vaksinering blir sendt, hvordan skal mottaker forholde seg? Regner med at det må sendes bekreftelse fra mottaker, hvis ikke så er det helt naturlig at noen ikke møter av ulike årsaker.

4. Det veldig mye informasjon om nye smittetilfeller, men svært lite informasjon om vaksineringsgjennomføringen med tidsplaner.

5. Når kan det forventes at aldersgruppen mellom 77 og 80 blir kalt inn til vaksinering?

Har forståelse for at ansvarlige for vaksineringsplanene har mange utfordringer, og ikke ønsker at vaksine ikke skal bli ubenyttet. Men dette burde uansett vært planlagt bedre.

Forventer svar fra Bodø kommune.

Kommentarer til denne saken