Børre Arntzen er en mangeårig Glimt-kjenner og kommentator med skarp penn. Han skriver klokt om meget, senest om rusreform. Jeg ble derfor overrasket da han skrev kommentaren «Kjetil Knutsen og Co fortjener mye bedre enn det» om fansens reaksjoner etter tapet i Belfast.

Arntzen nevner ikke podkasten vår i kommentaren, men det levner liten tvil at det er vår siste episode han henviser til når han skriver «Det diskuteres om den tidligere så seriøse spillergruppa nå har havnet på kjøret på byens utesteder. […] bivåner glimtfansen overgå seg selv i dommedagsprofetier, moralske pekefingre og ryktespredning.»

I en påfølgende diskusjon på Twitter hevder han at det er ikke de situasjonene knyttet til alkohol vi omtaler i podkasten han viser til mht. «ryktespredning». Det er andre rykter som han ikke vil bidra til med å omtale ytterligere.

Jeg har saumfart Twitter, Glimtforum på Facebook og til og med ringt litt rundt. Hvilke «rykter» Arntzen snakker om er vanskelig å få tak i. Men enten er det altså episodene vi omtaler på podkasten han omtaler som rykter, eller så er det andre rykter i omløp. Om det er sistnevnte så har jo Arntzen nå bidratt til å skape enda mer støy gjennom å fortelle at det finnes rykter om ett eller annet der ute, men vil ikke snakke om hva det er.

Det er derfor nærliggende å tro at «ryktene» Arntzen kritiserer faktisk er det vi tar opp. Det har også diskusjonene på Facebook vært preget av. Vi blir kritisert for ryktespredning. Det er helt greit å mene at dette er informasjon vi ikke burde gått ut med, men vi har altså ikke bedrevet ryktespredning.

Vi har gått ut med tre konkrete situasjoner som er grundig verifisert. Etter podkasten har også Bodø Nu uavhengig av oss verifisert sannhetsgehalten i disse situasjonene. Det finnes til og med bilder. Da kan vi vel legge den delen av saken død?

Når det gjelder om det er riktig av oss å gå ut med dette så kan vi jo være enige om å være uenige. Vi gikk flere runder internt og har diskutert grundig om vi skulle gå ut med dette. Jeg må si at etter responsen så er jeg blitt ytterligere overbevist om at det var riktig av oss. Det virker som å være en god del fans som mener at «ekte fans» aldri sier noe negativt om klubben eller noen i klubben. Det er vi uenig i.

Og for å rydde det av veien så har vi på ingen måte hevdet at Kjetil Knutsen er problemet. Jeg er veldig komfortabel med tanken om at Kjetil Knutsen blir like lenge i Glimt som Nils Arne Eggen var i Rosenborg. Knutsen er ikke perfekt, men sannsynligvis det næreste vi kommer i vår levetid.

Bodø/Glimt spiller om deltakelse i Champions League. Klubben og fansen har begge en ambisjon om at Glimt skal delta i den turneringen for klubblag som holder høyest kvalitet på planeten og som akkurat nå holder det høyeste nivået i historien. For en tid vi lever i. Utviklingen siden 2016 har vært monumental og tar man et steg tilbake så er det nesten vanskelig å tro på.

Men nå er vi altså her i 2022 med to seriemesterskap på rappen og kvartfinalespill i Europacup friskt i minne. Da mener altså mange at vi skal stikke fingeren i jorda, huske at vi egentlig er en liten klubb og aldri kritisere noe. Vi mener tvert imot at vi som fans må holde klubben og spillerne til den samme standarden som de selv ønsker å være på. Hvis Glimt skal spille i Champions League, så er neppe festing og fast food veien å gå.

Det vet vi blant annet fordi det har klubben og folkene i klubben kommunisert tydelig gjennom flere sesonger. Et fokus på ekstrem profesjonalitet. Kvalitetsfokus og detaljfokus. Et ønske om å være best mulig i mest mulig. Ikke bare drevet frem ovenfra av Kjetil Knutsen, men også drevet av en sterk selvjustis i en spillergruppe med klare ledere som går foran med et tydelig eksempel.

Vi har på ingen måte påstått at det er en usunn festkultur i Bodø/Glimt. Det vi har trukket frem er en serie enkelthendelser som kan være symptomer på at det som har preget kulturen i spillergruppen de siste sesongene kan være svekket. Hvis det er tilfelle er det mye mer alvorlig enn at noen spillere har tatt seg en fest. Og det er det som bekymrer oss.

For alt vi vet så kan disse episodene være godkjent av klubben på forhånd. Det diskuterer vi også i podkasten. Hvis de er det så er jo det i og for seg greit. Vi kan diskutere om det er lurt eller ikke, i likhet med startellever, spillersigneringer og formasjon. Men til syvende og sist så er det ledelsen i Glimt som har best kunnskap om hva som er forsvarlig og hva spillerne trenger for å komme gjennom evigvarende sesonger som flyter inn i hverandre.

Om det derimot ikke er godkjent av klubben, så er det i alle fall en varsellampe som blinker. Om klubben velger å dele med oss hva de tenker rundt dette er opp til dem. Men vi er mange fans som bruker tid, energi og penger på følge denne klubben. En klubb med Champions League-ambisjoner. Og da må det tåles at det stilles spørsmål. Selv om det er spørsmål til besvær.