Kjære medsupportere!

Vi er så heldige at vårt kjære Bodø/Glimt for tiden er landets beste lag. Og – ikke minst – blant det øvre sjiktet i Europa. Hadde noen sagt til meg for fem år siden at dette skulle bli en realitet, hadde jeg bedt om å få smake på det de hadde røkt. De siste tre årene har vært en så godt som uavbrutt gledesrus for meg, som har heiet på Glimt siden jeg kasta bomullsbleiene. Jeg har kløpet meg i armen og gått og ventet på nedturen som aldri kom. Og jeg er dypt takknemlig for at jeg har fått oppleve dette med mitt eget lag. Jeg har alltid heiet på norske lag i Europa, men det ble plutselig så mye større når det var MITT lag som plutselig begynte å gjøre det godt!

I år har vi fått oppleve at Glimt virkelig blir tatt på alvor når de møter opp til kamp. Storlaget Roma tok til slutt alle midler i bruk for å få den gule skuta ut av kurs. Viking gjorde hjemmeleksa si og gikk rett i strupen på Glimt – og ble der – helt til sluttsignalet gikk. En hard og fysisk batalje, som vi etter min mening dels kan takke dommeren for, som la lista i overkant høyt. Og han gjorde tilsynelatende aldri noe forsøk på å senke den. Med frustrerte glimtspillere som resultat. Det kan føles urettferdig at det ble som det ble, men dette er en ny hverdag som vi kan like eller ei. Jeg føler meg trygg på at Knutsen & Co benytter dette til god læring, slik de har gjort på andre områder underveis.

Det er et herlig engasjement i de ulike supportergruppene jeg er medlem av på FB. De aller fleste støtter så klart laget i tykt og tynt. Det skulle for så vidt bare mangle om man skal kunne kalle seg supporter. Så er det noen som ikke ser ut til å klare å bli ferdige med det som har skjedd, og stadig kommer tilbake til urettferdighetene rundt Roma-kampen, og utestengelsen av Saltnes. For å gjøre det klart: Jeg er av de som erkjenner at det Saltnes gjorde kvalifiserer til utvisning. Det måtte bli en utestengelse, og to kamper oppleves som rimelig mtp. forseelsen. Jeg er også enig med dem som hevder at flere forseelser fra vikingspillerne burde vært tatt tak i underveis i kampen. Det ble ikke gjort, og der mener jeg dommeren gjorde feil.

Likevel: Kampene mot Roma og Viking er nå historie, og lar seg ikke spilles om igjen. Uansett hva vi måtte mene, får vi ikke gjort noe mer med utfallet. Gjort er gjort, og spist er spist. Det beste vi som supportere nå kan gjøre er å fortsette med å heie på laget vårt, og stole på at de bruker disse dyrekjøpte erfaringene på best mulig måte i fortsettelsen. La oss legge hendelsene bak oss nå. Å fortsette å rippe opp i dette fører lite godt med seg, og gjør bare at vi holder oss nede i «bølgedalen». Se opp og fram – det er nemlig dit vi skal. I beste «godfot-teori», signert kjære avdøde Eggen, gjelder nemlig: «Dæm viktigste kampan e' dæm du ennå ittj' har spælt!»

Jeg gleder meg allerede til søndag, og er trygg på at LSK møter et særdeles revansjelystent Glimt, som i praksis ønsker å vise oss hva prestasjonsfokus betyr. Heia Glimt!