SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vrien bortekamp for Sarpsborg på Island

Sarpsborg 08 og Patrick Mortensen har en tøff bortekamp på Island i første kvalikrunden til Europaligaen. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sarpsborg 08 og Patrick Mortensen har en tøff bortekamp på Island i første kvalikrunden til Europaligaen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av

Det blir ingen walkover for Sarpsborg på Vestmannaeyjar.

DEL

MidtukekupongenUkens midtukekupong består utelukkende av kamper i den første kvalifiseringsrunden til Mesterligaen og Europaligaen. Det er seks kamper fra første kvalifiseringsrunden til Mesterligaen og første kvalifiseringsrunden i Europaligaen. Syv av kampene spilles onsdag, de fem øvrige spilles torsdag.

Bonuspotten vokser og er på ca 1,2 mill kr på midtukekupongen.

Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på midtukekupongen. Innleveringsfristen er onsdag klokken 1755.

VM-tips 1:  Kroatia - England går til ekstraomganger

VM-tips 2: Kroatia tar seg til VM-finale mot Frankrike

Onsdagens travtips: Det er store penger på gang i onsdagens V4-omgang på Bro Park

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Valur Reykjavik – Rosenborg B

Tidligere Brann-spiller Birkir Már Sævarsson og Valur topper den islandske toppserien. Reykjavik-laget har vunnet ligaen på Island hele 21 ganger, men klubben har aldri klart å hevde seg i Europa. RBK fikk en svak start på sesongen, men de er på bedringens vei nå.

2. FK Spartaks Jurmala – Røde Stjerne B

Det latviske mesterlaget har aldri vunnet en UEFA-cupkamp hjemme. Statistikken viser at de har to uavgjorte og to tap. Røde Stjerne har vunnet ligaen i Serbia de tre siste sesongene. De spilte i Europaligaen sist sesong, hvor de røk ut mot CSKA i første utslagsrunden.

3. FK Suduva – Apoel Nicosia B (U)

Suduva vant ligaen i Litauen sist sesong, og de topper den hjemlige ligaen etter 19 serieomganger, men de får en tøff kamp mot Apoel. Kypriotene spilte i Mesterligaen sist sesong. Laget fra Nicosia har dominert den kypriotiske ligaen lenge og holder et bra nivå.

NB! 41 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Lever kupongen her!

4. Spartak Trnava – Zrinjski Mostar         B (U)

Spartak vant overraskende den slovakiske ligaen sist sesong. De skal ut i Mesterligakvalik for første gang. Zrinjski har vunnet ligaen i Bosnia de tre siste sesongene, men gamleklubben til Luka Modric har kun vunnet én av de siste ti gangene de har spilt i Europa.

5. KS Kukesi – Valletta FC H

Skënderbeu Korçë har dominert den albanske ligaen i årevis, men i fjor vant Kukësi. De skal møte maltesiske Valletta som jevnlig har deltatt i Mesterliga-kvaliken. Den albanske ligaen holder et høyere nivå enn ligaen på Middelhavsøyen. Bør bli en klar hjemmeseier!

6. NK Olimpija Ljubljana – FK Qarabag B (U)

Olimpija har tapt de fire siste kvalikkampene i Europa sammenlagt. Trener Stolica har en internasjonal stall. Fremover må de stole på ghanesiske Issah Abass. Qarabag debuterte i Mesterligaen sist sesong. Aserbadjanerne har et sterkt lag. Halldorsson er ute med skade.

Onsdagens travtips: Det er store penger på gang i onsdagens V4-omgang på Bro Park

7. FC Glenavon – Molde B

Nordirske Glenavon har ikke spilt en offisiell kamp siden slutten av april. De møter et Molde-lag som virkelig har funnet formen. Ole Gunnar Solskjærs menn har scoret tolv mål på de tre siste kampene, og de har kun ett baklengsmål i samme perioden. Solid B!

8. FC Lahti – FH Hafnarfjördur H (UB)

Finske Lahti er mer kjent for ski enn fotball. Det finske laget ligger midt på tabellen hjemme i Veikkausliiga etter å ha tapt de to siste seriekampene. FH fra Island har vært et topplag på Sagaøyen i flere år. De har erfaring fra spill i Europa tidligere. Jevn match!

9. Kuopio PS – FC København B

Ståle Solbakkens FC København sikret seg Europaliga-kvalik helt på tampen av sesongen. Den danske storklubben har betydelig mer rutine i Europa-sammenheng enn finske KuPS. Finnene viser svak form. De har kun vunnet én av de siste fem kampene i ligaen.

10. Derry City – Dinamo Minsk B

Irske Derry City har tapt syv av de siste ti kampene, og de burde være et lett bytte for Dinamo Minsk. Hviterusserne er en gjenganger i Europa-kvalikene, og de burde ha tilstrekkelig erfaring til å dra i land en seier på bortebane mot irene. Satser på en ren B!

11. Vestmannaeyjar – Sarpsborg 08 B (U)

Vestmannaeyjar er en liten vulkansk øygruppe utenfor sørkysten av Island. Det bor kun drøyt 4000 innbyggere der, men de har et brukbart fotball-lag. De har kun tapt én hjemmekamp denne sesongen. Sarpsborg er i fin form, men dette er en vrien bortekamp.

12. Shamrock Rovers – AIK B (U)

Shamrock har nylig mistet angrepsstjernen Graham Burke til Preston. De viser flott form i den irske ligaen, hvor de kun har tapt én av de siste ni kampene. Rikard Norlings AIK har vært stabile denne sesongen, og Stockholm-klubben skal unngå tap i Dublin.