Det er toppoppgjør på Lerkendal søndag. Rosenborg tar imot tabelltoer Sarpsborg 08. Trønderne ligger ni poeng foran oppkomlingene fra Østfold, og de vil med seier søndag langt på vei sikre seriegullet.

Det er også spennende kamper i bunnen av tabellen. Tromsø møter Lillestrøm hjemme på Alfheim, og Viking skal måle krefter med Strømsgodset hjemme i Stavanger. Det er elleve norske kamper på søndagsbongen og én kamp fra engelsk Premier League. Liverpool reiser nordøstover for å møte Newcastle. Bare seier er godt nok for Jürgen Klopps menn som har vist tegn til bedring i de to siste kampene.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er søndag klokken 1725.

Søndagens singeltips: Banen Athletic hater å spille på

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Newcastle - Liverpool (U)B

Newcastle kom til kort mot Brighton sist søndag, og det er jo ikke så betryggende. Det er heller ikke forsvarsspillet til Liverpool, så her kan vi forvente en åpen kamp. Men Liverpool skal vel være et hakk bedre enn «skjærene» fra nord?

2. Rosenborg - Sarpsborg 08 H(U)

Rosenborg er overlegne her hjemme, selv om de får juling i Europa. Nå kommer Norges mest veldrevne «småklubb» til Lerkendal, og jeg ser ikke bort fra at det er mulig for dem å få med seg noe. Men tre poeng, det tror jeg ikke «oppkomlingene» fra Østfold tar.

3. Odd - Haugesund B

Haugesund snudde kampen mot Viking, og tok viktige poeng i kampen om medaljer. For der er de nå, like bak «pallen» med én kamp til gode. Odd klarer ikke å bli stabile, og tapte 1-2 for Sarpsborg i en kamp der sjansestatistikken viste 5-5. Tar sjansen på en B.

Sjekk søndagens singeltips:

Banen Athletic hater å spille på 

4. Sandefjord - Aalesund H(B)

Sandefjord kom som ventet til kort i Molde sist. Her møter de nok et lag fra nordvestlandet, men av et halt annet og dårligere kaliber. Aalesund kan meget vel rykke ned, de trenger noen seire, og jeg ser for meg at de satser på full pott her. Kan vippe begge veier.

5. Sogndal - Molde (U)B

Sogndal tok en uhyre viktig trepoenger da Eirik Schulze stanget inn kampens eneste mål mot Aalesund sist. Det sendte dem opp på trygg grunn, og Aafk under streken. Molde er et bedre lag, men de er også ustabile. Jeg gir sogningene en poengsjanse.

6. Tromsø - Lillestrøm U(B)

Det begynner å se ordentlig tungt ut for Tromsø. Kun fem seire på 23 kamper er krise, og mot tunge Lillestrøm tror jeg nok en gang de skal få problemer. Arne Erlandsen har organisert et godt lag ut av middels materiale, men vær obs på at begge disse spiller ofte U!

7. Viking - Strømsgodset B

Det er over for Viking. Om ikke i teorien, så i praksis. Trist for Stavanger og trist for norsk fotball, men når du taper poeng i sluttminuttene i annenhver kamp, kan det i hvert fall ikke gå. Godset er i form, jeg setter enkelt og greit en B.

8. Arendal - Kongsvinger H

Så er vi nede i 1. divisjon, der Arendal kanskje fikk nådestøtet med hele 5-0 av bunnkollega Elverum sist. Peter Kovacs ble hentet inn i sommer for å få sørlandsskuten på rett kjøl, men nå er Arendal i ferd med å synke. KIL er middels, men det holder her.

9. Bodø/Glimt - Florø H

Bodø/Glimt er i eliten neste år, de har vært ganske så utilnærmelige hele sesongen. Florø hadde en ellevilt god periode i sommer, men det er en stund siden nå. Glimt kan egentlig ta foten av gassen nå, men hvorfor ikke bare fortsette oppturen?

10. Levanger - Tromsdalen H

Levanger ligger og vaker oppunder playoff, og har bare ett tap på de åtte siste. Tromsdalen er nær nedrykkssonen, etter en helt katastrofal sommer og start på høsten. Fire uavgjorte og syv tap er fasiten for de elleve siste, det ender fort med nedrykk!

11. Ranheim - Sandnes Ulf (HU)B

To lag som jager Start i kampen om den andre direkte opprykksplassen. Men ingen av dem er i voldsom form, selv om Ulf vant sist. Jeg mener gjestene er det beste laget her, men de er også veldig variable. Såpass vanskelig at det blir en hel.

12. Hødd - Vindbjart H

2. divisjon avd. 2, der Hødd har hatt en skuffende sesong. De er ikke i nærheten av opprykk, men etter sommeren har de i hvert fall fått litt mer sving på ting. 3-3-0 er fasiten på de seks siste, og det skal holde i massevis mot et svakt og ikke minst formsvakt Vindbjart.