Ferieøya vil fjerne den forhatte turistskatten

Nå kan det bli billigere å feriere på Mallorca igjen.

Nå kan det bli billigere å feriere på Mallorca igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mallorcas turistindustri er bekymret over nedgangen i antall besøkende i år.

DEL

Nå vil hotellnæringen på øya fjerne den omstridte turistskatten, som ble doblet på kort varsel.

Økningen skapte sinne både blant besøkende og i næringen. Alle turister over 16 år måtte betale inntil fire euro per dag i skatt. For en familie på fire ble det et ekstra utlegg på inntil 150 kroner per dag. Dette kom i tillegg til en prisøkning på rundt 20 prosent på restauranter og hoteller.

At prisene steg i sommer, slo også inn på det norske besøket, som hos den største operatøren Ving gikk ned med åtte prosent, melder reisenettstedet flysmart24.no.

Hotellnæringen på øya tar nå grep, og viser til at mange heller reiser til Tyrkia enn Spania når de skal feriere. Næringen krever derfor at skatten på Balearene fjernes helt, eller reduseres kraftig.

Maria Frontera er president i Majorca Hoteliers Federation (FEHM) og mener at situasjonen for turistindustrien på øyene Mallorca og Ibiza har endret seg mye siden skatten ble innført i vår.

– Skatten ble innført da Balearene fikk en strøm av turister fordi andre markeder som Tyrkia og Egypt lå nede. Dette gjelder ikke lenger. Britiske og tyske familier er veldig prisfølsomme, sier Frontera til avisen Majorca Daily Bulletine.

Hun viser til at prisen for et hotellrom i Tyrkia kan være rundt 40 prosent lavere enn på Mallorca. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken