Gå til sidens hovedinnhold

Glimt videre i cupen

Artikkelen er over 4 år gammel

Glimt gikk videre etter at de slo Sortland 3-1.

SE OGSÅ: Vi fulgte kampen direkte. Les hele kampreferatet her.

Jose Angel, som pådro seg direkte rødt kort etter 12 minutter på banen borte mot Florø, fikk to kampers karantene for forseelsen. Likevel spiller han fra start i cupen mot Sortland.

Det er nye regler innført for en tid tilbake som gjør at spanjolen kan spille i cupen.

- Ved inntil to kamper karantene skal disse sones i serien. Dermed kan spilleren brukes i cupen, bekrefter Kjell Nikolaisen i Nordland Fotballkrets.

Unngår dobbel straff

I visse tilfeller, med kamper på kort tid i serie og cup, kunne et rødt kort som det Jose Angel pådro seg mot Florø betydd opp til fire kampers soning.

- Jeg vet ikke eksakt hvorfor den nye regelen ble innført, men jeg regner med det var for å unngå dobbelt straff for spiller. Regelendringen gjør iallfall at Glimt kan bruke Jose Angel i cup nå mot Sortland. Så skal han sone karantene i serien mot Mjøndalen og Ranheim, påpeker Nikolaisen.

Mange endringer på laget

Gode nyheter, og ikke minst viktige nyheter for Glimt, nå som klubben er inne i et meget tett kampprogram.

- Det er viktig for Jose, og det er viktig for oss, at vi kan bruke han i potensielt to kamper i cupen i denne perioden. Vi har fire kamper på 14 dager. Da er det viktig at vi får brukt troppen og spredd belastningen i gruppa, påpeker Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Han velger å starte med følgende 11 mot Sortland i ettermiddag:

Simon Thomas – Daniel Edvardsen, Aleksander Torvanger, Ulrik Saltnes, Emil Jonassen – Patrick Berg, Jose Angel, Morten Ågnes Konradsen – Nemanja Mladenovic, Kachi, Joachim Osvold.

Normann inn i troppen

Det ble gjort ytterligere en endring i troppen tirsdag kveld. Jens Petter Hauge blir ikke med til Sortland. I stedet tar Mathias Normann turen over fjorden.

Glimt gjør flere endringer i startoppstillingen i forhold til de siste seriekampene, men trener Bjørkan forventer at de som nå får sjansen griper den:

- Det er viktig at de som nå får sjansen viser at de har lyst på mer spilletid. Vi har en solid og fyldig tropp, og vi stoler på alle spillerne. Det er flere som nå kan gi klar beskjed om at de ønsker mer spilletid. Det gjør de ved å spille godt mot Sortland, slår Glimt-treneren fast.

Viktig mentalt

- Hvor viktig tror du det er mentalt for Jose Angel at han får spille såpass raskt etter nedturen mot Florø?

- Det tror jeg er veldig viktig for ham. Jose er en viktig spiller for oss. Det var stor nedtur for ham å pådra seg rødt kort på det tidspunktet han gjorde. Nå får han muligheten til å bidra og det er bra. Målet er selvsagt å vinne denne kampen, og da får han spille ny cupkamp også neste onsdag, påpeker Bjørkan.

Kampstart på Sortland er klokken 18.00. Kampen kan følges live på an.no.

Kommentarer til denne saken