Skrev klar melding på fjøsveggen...

«Kæm fan måtte male fjøsen før at nån ska sykle forbi her i 5 sekund», utbasunerte Helge Jakobsen i Sørreisa på Facebook, og la ut bilde fra oppstarten av malearbeidet, skriver Nordlys.

Her har den godeste fjøseier malt «Fuck Artic Race» på veggen som takk for at løypa plutselig ble lagt om. Løypa skulle etter planen gå gjennom Skøelvdalen på Fv84, men etter påtrykk fra ordføreren i Dyrøy ble ruta lagt om via Brøstadbotn på Fv212 og videre til Sørreisa gjennom Bjørgatunnelen. Like ved tunnelen bor Helge Jakobsen, som dermed fikk fjøset sitt i «skuddlinja».

«Ordføreren i Dyrøy hadde sekkert kommet og hjulpet til med å male om eg hadde spurt», skriver Jakobsen etter at fjøset vakte stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Gjorde det på fleip

Når Nordlys ringer Jakobsen for å høre hvordan det går med fjøsmalinga, ler han godt.

- He-he, nå er jeg ferdig.

- Hva med den klare meldinga til Arctic Race?

- Det sto bare på veggen i et kvarter, så malte jeg over igjen, forteller han.

Jakobsen sier han gjorde det hele som en fleip og som en liten stikker til de som er så veldig opptatte av hvor løypa til Arctic Race skal gå hen.

- Jeg har ikke så harde meninger om dette, men fjøset skulle ha vært malt i fjor og da det ble klart at Arctic Race skulle gå forbi her så fikk jeg beskjed fra kjerringa om å ta det nå.

Den en smule motvillige malermester sier budskapet på veggen også var myntet å dette.

- Jeg skulle se reaksjonen på kjerringa.

- Likte ho det ikke?

- Ho bare flirte og rista på hauet, ler han.

- Finere ved havet

Uansett er hele fjøset nå malt grått, og står klart for å ta i mot sykkelrytterne som skal suse forbi seinere i sommer. Og selv om det medførte ekstraarbeid, så synes han egentlig det var en god ide å legge om løypa.

- Det er finere og mer å se på her nede ved havet enn oppe i dalen.

- Og finere fjøs?

- Ja, he-he. Eg har ikkje fått så mange «likes» siden eg bada i Skøvatnet, ler han.

En seanse som for øvrig ble foreviget på video.