Gå til sidens hovedinnhold

Sørli om det å erstatte Zinckernagel: – Jeg må løse rollen på min måte

Sondre Sørli vet at Glimt-fansen ble bortskjemt fra høyrevingen med Philip Zinckernagel i fjor.

For abonnenter

Nå er det 25-åringen fra Kristiansund som har fått jobben med å overta stafettpinnen etter dansken.

– Philip var en klassespiller for Glimt, ingen tvil om det. Jeg må løse rollen på min måte. Det er mye nytt å sette seg inn i, men jeg tror det kommer til å bli bra etter hvert, sier den raske kantspilleren.

Han fikk vist fram fart og rykk i små glimt i søndagens kamp mot Tromsø, men det er fortsatt en god del å gå på før ting stemmer helt med sine nye lagkompiser:

– Det handler mye om å få relasjonene til å stemme. Jeg må finne ut av når jeg skal sentre og når jeg skal skyte. I tillegg handler det om når jeg skal gå innover og når jeg skal gå utvendig, smiler han forklarende etter kampslutt.

Jobber med samhandlingen

Han jobber hver dag med å tilpasse seg Glimts måte å utføre 4-3-3-systemet på.

– Hva er den største forskjellen fra Glimts måte og Kristiansunds måte å spille på?

– Jeg blir mer involvert i Glimt enn jeg ble i Kristiansund. Og når man blir mye involvert handler det om å ta riktige avgjørelser oftest mulig, forklarer han.

Han har rukket å jobbe med relasjonsbiten en liten stund nå, etter at overgangen til de helgule ble en realitet midt under treningsleiren i Spania.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av laget. Vi forsøker å spille en artig type fotball. Jeg er tatt godt imot av alle, og nå skal tiden brukes godt for å få den rette samhandlingen på plass, medgir han.

– Må bli kvassere

Det var ikke et Glimt-lag som sprudlet offensivt publikum fikk se mot Tromsø. Kjetil Knutsens menn klarte ikke å holde nok balltempo i angrepsspillet, og defensive gjester hadde en relativt enkel jobb med å holde hjemmelaget under kontroll. Ulrik Saltnes hamret inn 1–0 rett før pause, men slurv i egen rekker gjorde at nykommer Ebiye Moses utlignet til 1–1 drøyt 10 minutter før slutt. Da var Glimt redusert til 10 mann etter at Marius Høibråten ble utvist rett etter at han kom inn som innbytter.

– Vi lyktes ikke helt med å skape store sjanser. Vi må bli «kvassere» i den siste tredjedelen av spillet. Vi hadde nok av muligheter til å bryte gjennom, men det mangler litt på samhandlingen offensivt, sier Sørli og fortsetter:

– Vi jobber med det hver dag på trening, så dette kommer til å bli bedre.

Vil ha målpoeng

Han klarte aldri å tilkjempe seg en fast plass i Christian Mikkelsens mannskap fra hjembyen Kristiansund. Nå håper Sørli at egen oppblomstring skal skje i nye omgivelser i Bodø.

– Jeg fikk 11 kamper fra start forrige sesong. Det er litt vanskelig å svare på hvorfor jeg ikke slo til helt. Jeg synes selv jeg spilte gode kamper, men jeg klarte ikke helt å omsette eget spill i nok målpoeng. Det håper jeg skal bedre seg her, forklarer 25-åringen.

Høyrevingen trives godt med måten Glimt ønsker å spille på. Basert på det som ble vist mot Tromsø, er det ingen tvil om at de helgule har en jobb å gjøre i forhold til å få det offensive spillet til å sitte. Men, nykommeren er sterk i troen på at til vil skli bedre etter hvert:

– Det er mye nytt å forholde seg til her, men jeg skal tilpasse meg. Jeg synes det er bedring hele veien. Vi skal fortsette å jobbe på trening, så vil nok angrepsspillet sitte bedre ganske snart. Det er bare små marginer som skal til før det stemmer bedre enn det gjorde denne gang, avrunder han.

Trøsten etter 1-1 mot Tromsø får være at hans gamle venner i KBK tapte 0-3 i lørdagens testkamp mot Ranheim.


Glimt-Tromsø 1–1 (1–0)

Mål: 1–0 Ulrik Saltnes (44), 1–1 Obiye Moses (80)

Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen, TIL

Rødt kort: Marius Høibråten, Glimt

Dommer: Martin Berg

Glimts lag:Nikita Haikin – Alfons Sampsted (Morten Ågnes Konradsen fra 69, Axel Lindahl fra 76) , Brede Moe (Marius Høibråten fra 69), Marius Lode, Fredrik Andre Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Hugo Vetlesen fra 69), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli (Sebastian Tounekti fra 69), Vegard Leikvoll Moberg, Ola Solbakken

Tromsøs lag: Jakob Karlstrøm – Anders Jenssen, Simen Wangberg (Isak Helstad Amundsen inn fra 46. min), Jostein Gundersen (Casper Øyvann inn fra 77. min) – Thomas Totland, Daniel Berntsen (Tobias Hafstad inn fra 62. min)), Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano (Magnus Andersen inn fra 87. min), Lasse Nilsen (Adam Örn Arnarson inn fra 62. min) – Michael Norø Ingebrigtsen (Ebiye Moses inn fra 46. min), Runar Espejord (August Mikkelsen inn fra 62. min)

Treningskamper 2021:

Brann-Glimt 2-0, Marbella-Glimt 2-2, Europa FC-Glimt 2-5, Linense-Glimt 0-2, Atletico Sanlequeno-Glimt 1-11, Linense-Glimt 0-2, Glimt-TIL 1–1

Målscorere i treningskampene:

Erik Botheim 4, Kasper Junker 4, Marius Høibråten 2, Ulrik Saltnes 3, Sondre Brunstad Fet 2, Hugo Vetlesen 2, Sebastian Tounekti, Adan Hussein, Axel Lindahl, Brede Moe, Ola Solbakken, Runar Hauge,


Kommentarer til denne saken