Gå til sidens hovedinnhold

Her kan de sette norsk rekord i veiplanlegging

Artikkelen er over 5 år gammel

Regionveisjef Torbjørn Naimak tror at planleggingen av ny E6 i Sørfold, må ha satt norsk rekord i bruk av lite tid.

Normal planleggingstid for veiprosjekter av denne størrelsen er rundt 10 år. Prosessen i Sørfold tar rundt to og et halvt år. Det er derfor regionveisjef Torbjørn Naimak er imponert.

Hele strekningen planen inkluderer er 45 kilometer. Den inkluderer bygging av ti nye tunneler med samlet lengde på 23,5 kilometer. Det blir også to store bruer – en over Leirfjorden på 815 meter og en over Tørfjorden, på 550 meter.

Tunnelene på dagens E6 gjennom Sørfold tilfredsstiller ikke sikkerhetsforskriftene og har dårlig standard. Den nye veien vil oppfylle alle sikkerhetskrav og blir 11 kilometer kortere enn dagens vei. Foruten kortere reisetid blir framkommeligheten bedre.

Planen som er utarbeidet ligger nå ute til høring. Mandag 22. august blir det et informasjonsmøte i rådhussalen på kommunehuset i Sørfold. Frist for å komme med innsigelser til planen er 8. september.

Etter høringsperioden skal planen vedtas i Sørfold kommune, trolig i november.

Prislappen på den høyst nødvendige nye veien er åtte milliarder kroner. Prosjektet er en av hovedsatsingene i Nasjonal Transportplan 2018–2029.

Kommentarer til denne saken