Det pågikk en stor leteaksjon i området Leirfjordgård i Sørfold kommune, etter at en eldre mann ble meldt savnet sent onsdag kveld.

Klokken 10.45 meldte ANs reporter på stedet at ATV, Sea King og hunder er satt inn i søket. Nye letemannskaper var også på plass.

Et Sea King helikopter fra Bodø gjorde like etter 12.00 funn av den savnede. Savnede ble bekreftet omkommet på stedet av lege. Pårørende er varslet, opplyste politiet klokken 13.45.

Politiet fikk melding om ved 23.30-tiden, etter at savnede ikke hadde returnert etter en fottur. Ved 01-tiden natt til meldte operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt at politi og Sea King var på stedet, samtidig som frivillige var på vei.

Det var pårørende som meldte mannen savnet.

- Mannen er ikke funnet. Jeg kjenner ikke detaljene i avtalen de hadde med ham, men pårørende ble bekymret da han ikke kom tilbake, uttalte operasjonsleder Elisabeth Eide ved 8.15-tiden torsdag.

Bildeserie

Leteaksjon Leirfjordgård

 

Friluftsmann

Ved 09.15-tiden ventet innsatsleder Bjørn Tore Rønning på nye letemannskaper.

- De som har vært på i natt har dratt hjem, og vi venter på nye mannskaper nå. Når disse kommer, settes det opp søkegrupper som sendes ut i egne søketeiger, forklarte han til ANs reporter på stedet.

Terrenget i området beskriver innsatslederen som bratt og ulendt.

- Den savnede er en mann i 80-årene som har vært mye ute i friluft og som har vært mye i fjellet, sa Rønning.

- Sivilforsvaret er på plass med varmetelt til mannskapene. Frivillige fra hele regionen deltar, og vi har bedt om å få bruke Sea King nå på dagen også, fortsatte han.

 

Sivile kjentfolk kan være en ressurs, men det er viktig at all innsats koordineres av politiet så man unngår misforståelser, understreket innsatslederen.

30 frivillige

- Vi er ute med masse mannskap fra politi og frivillige, sa operasjonsleder Yngvar Fredriksen til an.no ved 6.20-tiden torsdag morgen.

Han opplyste at mannen er hjemmehørende i Salten og at han var på tur i fjellet i området Leirfjorgård.

Om lag 30 frivillige deltok i leteaksjonen natt til torsdag. Politi med hunder, Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har vært med i søket. Sivilforsvaret har også deltatt.

- Det er politiet som koordinerer aksjonen. HRS bistår. Sea King har vært på stedet i natt, men arbeidsforholdene har vært krevende med mye vind, til dels vanskelig terreng samt mørke, opplyste Fredriksen.

Man håpet da at dagslyset vil lette arbeidet.

- Det har vært prøvd med Sea King, og det er søkt gjennom et område, men under dårlige forhold med tett vegetasjon, regnbyger og dårlig sikt. Hvis ikke andre gjør funn vil nok vi gjøre et nytt forsøk i løpet av formiddagen, opplyste redningsleder Jacob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til an.no.