– Et viktig ansvar å gi de den opplæringen de trenger

F.v. administrasjonssjef Lisbeth Bernhardsen, Henriette Moen, Marte Jensen og Alexander Olsen. Ina Simone Timonen fikk også fagbrev i 2017, men hadde ikke anledning til å være til stede på arrangementet.

F.v. administrasjonssjef Lisbeth Bernhardsen, Henriette Moen, Marte Jensen og Alexander Olsen. Ina Simone Timonen fikk også fagbrev i 2017, men hadde ikke anledning til å være til stede på arrangementet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Lærlinger er en berikelse i arbeidsmiljøet, sa administrasjonssjef Lisbeth Bernhardsen da hun overrakte blomster til lærlinger i Sørfold kommune som har fått fagbrev i 2017.

I år ble det startet en ny tradisjon i Sørfold kommune. Lærlinger i kommunen som har fått fagbrev i løpet av året blir invitert til julelunsjen på Rådhuset, der de får blomster og oppmerksomhet.

Marte og Henriette er helsefagarbeidere, Alexander er maskinfører og Ina er institusjonskokk.

– Lærlinger er en berikelse i arbeidsmiljøet og gir ansatte positive faglige utfordringer. I tillegg gir lærlingene viktige bidrag til tjenestene vi leverer til våre innbyggere, fortsatte hun, ifølge kommunens hjemmeside.

– Vi vet at det er stor rift om læringsplasser innenfor mange fagområder og har derfor et viktig samfunnsansvar å gi ungdommene den opplæringen de trenger for å få fagbrev, bli ferdige med utdannelsen og komme seg over i arbeidslivet.

Fauskeværingen Marte Jensen (20) hadde sin læretid ved Sørfold sykehjem og i hjemmetjenesten, og forteller om en fin tid som lærling, der hun fikk varierte arbeidsoppgaver og trivdes godt.

Nå er hun ansatt i et vikariat i hjemmetjenesten i Sørfold kommune.

Artikkeltags