Best på opplæring i hele Nordland

Elkem Salten, representert ved verksdirektør Ove Sørdahl og HR-konsulent Rune Skaug, fikk utdelt Opplæringsprisen fra NHO-sjef Ole Hjartøy, som er medlem i Yrkesopplæringsnemda i Nordland.

Elkem Salten, representert ved verksdirektør Ove Sørdahl og HR-konsulent Rune Skaug, fikk utdelt Opplæringsprisen fra NHO-sjef Ole Hjartøy, som er medlem i Yrkesopplæringsnemda i Nordland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

- Lærlingene våre i Elkem Salten er en ressurs som bidrar til å utvikle de andre ansatte og bedriften, sa Rune Skau som er HR-konsulent i Elkem Salten.

Skau mottok onsdag - sammen med verksdirektør Ove Sørdahl - på vegne av Elkem Salten årets opplæringspris for Nordland.

- Vi er heldige som har Rune Skau som over mange år har hatt stor fokus på lærlinger, og på den måten har vært en foregangsperson for god opplæring. Omlag 10% av våre operatører er i dag lærlinger, og vi ønsker enda flere, spesielt innen kjemi og prosess, sa Sørdahl.

- Foruten at lærlinger er en god ressurs arbeidsmessig for Elkem Salten, er det også utviklende for våre faste ansatte å ha ansvar for å utvikle lærlinger til å dyktige fagarbeidere, fortsatte Elkem-sjefen til Nordland fylkeskommunes hjemmesider.

I dag har Elkem Salten 11 lærlinger fordelt på 5 fag:

Kjemiprosessfaget, elektrikerfaget, industrimekanikerfaget, anleggsmaskinmekanikerfaget og IKT-driftsteknikerfaget.

De er også godkjent i produksjonsteknikkfaget og har også planer å få godkjent logistikkfaget.

Fagopplæringsprisen var delt i to. Den andre prisvinneren ble daglig leder ved opplæringskontoret for Restaurant og Matfag i Nordre Nordland, Einar Øverås.

Artikkeltags