Stenger ned én ovn

Elkem Salten i Sørfold.

Elkem Salten i Sørfold.

Som følge av en svak markedsutvikling og svekkede priser for silisium reduserer Elkem Salten produksjon med én ovn. Tilpasningen gjøres fra 7. januar.

DEL

Det opplyser verksdirektør Ove Sørdahl hos Salten Verk i Sørfold.

- Som en ledende aktør i produksjon av Silisium har Elkem et ansvar for å sikre en økonomisk bærekraftig utvikling og balanse i markedet. Den senere tiden har det vært en svak prisutvikling. Det er allerede tatt ut betydelig kapasitet i det globale markedet, men det er behov for ytterligere kapasitetsjusteringer for å sikre balanse og en bærekraftig markedsutvikling, melder selskapet i ei pressemelding.

- Vi vurderer kontinuerlig markedsutviklingen og våre nåværende anslag tilsier at denne kapasitetsjusteringen, sett i sammenheng med allerede justert kapasitet i markedet, vil bedre markedsforholdene innen relativt kort tid, ifølge Sørdahl.

I perioden med redusert produksjon vil Elkem gjennomføre planlagt vedlikehold og forbedringer slik at verket står enda sterkere rustet fremover i den globale konkurransen.

Bemanningsmessig vil den midlertidige justeringen i kapasitet bli løst ved avspasering og ferieuttak, opplyser selskapet.

Så mye gir én ovn i inntekter.

Artikkeltags